Lacul Bolboci – magia muntilor din tara noastra

In Muntii Bucegi, pe langa Varful Deleanu, gasim Lacul Bolboci, un lac de acumulare artificial care pare a fi inglobat in peisajul spectaculos de aici.

Ca sa ajungeti aici puteti merge dinspre Targoviste spre Moroieni si apoi Scropoasa sau dinspre Sinaia, de unde  va trebui sa optati pentru telecabina care va va duce pana la cota 2000.

lacul-bolbociUn adevarat lacas dedicat pastravilor, Lacul Bolboci este alimentat de apele ce vin din frumoasa Valea Tatarului.

Cunoscut si ca marea din Bucegi, lacul este inconjurat din toate partile de paduri de conifere care, pur si simplu, ne vrajesc simturile.

Cu o latime de 55 m si o capacitate de 18 milioane mc, acest lac poate, foarte bine chiar, sa sprijine alimentarea cu apa a orasului Targoviste.

Odata ajunsi aici, veti afla ca sunteti vizitatorul Parcului Natural Bucegi, o zona protejata in tara noastra gratie peisajului inconfundabil si a varietatii de plante si animale caracteristice acestor munti.

Pornind de la Lacul Bolboci, puteti efectua diferite trasee turistice spre diferite locatii precum Cabana Babele, Lacul Scropoasa, Cabana Miorita spre cota 2000, zona Pestera – Padina.

Intre Bolboci si Scropoasa legenda spune ca veti descoperi chiar si un loc invaluit in mister ce poarta denumirea de 7 Izvoare, iar acesta se crede a fi izvorul sfant care aprtinea populatiei dacice.

Cu atat mai mult se poate considera a avea o latura sacra cu cat acest izvor nu a ramas fara apa niciodata si, mai mult de atat, cercetatorii afirma ca aici gasim cea mai pura apa din toata zona europeana.

Dar asta nu e totul. Pentru cei veniti in vizita aici, localnicii au pus la dispozitia turistilor diverse posibilitati de cazare, cum ar fi Cabana Bolboci sau zonele de campare atat din regiunea de pe langa lac sau in imediata apropiere a acestuia.

Cu siguranta veti fi dintre cei care isi vor dori sa revada aceste peisaje cat mai repede, doar pentru frumusetea si salbaticia lor.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.