La o cafea …

De cate ori v-ati intrebat ‘unde am gresit’ sau ‘ce trebuia sa fac altfel’ in relatia cu copilul meu?

De cate ori ati avut senzatia ca este dificil de gestionat o anumita situatie – copilul nostru face numai ce vrea si cand vrea?

De cate ori v-ati gandit ca vine ca un tavalug din urma si va depaseste – pana sa invatati sa cooperati, a aparut o alta dificultate?

Noi, ca parinti, atat din perspectiva mamei cat si din perspectiva tatalui, am trecut prin toate aceste situatii.

Si ne-am gandit ce ne-ar fi ajutat? Vroiam un loc unde sa fim liberi sa vorbim despre dificultatile noastre ca parinti, despre nereusitele si greselile noastre. Un loc unde sa ne permitem sa mergem, unde sa nu fim judecati sau sa dureze 6 luni pana sa ajung la o concluzie.

Asta am pus noi in practica – O cafea, intre parinti, la o cafenea, unde sa avem posibilitatea sa vedem ca nu suntem singuri. Ca asa-zisele noastre probleme, nu sunt numai ale noastre. Ca nu exista o rezolvare general valabila – ‘mi-a spus mie o prietena si la ea a functionat’. Ca suntem oameni, ca tipam, ne enervam, ne pierdem cumpatul, dar suntem normali.

copii spre viitor

Nu cautam adevarul absolut, ci doar sa vedem ca nu este nimic anormal cu noi.

Da, pe langa noi, cei obisnuiti, vom avea un moderator psiholog – nu pentru a ne spune ca este ceva in neregula si pentru a-i cere sfatul, daca simtim nevoia.Vrem doar sa ne impartasim unii altora din experientele noastre, sa invatam din experientele altora si sa bem impreuna o cafea buna. Iar, pentru cine vrea, oferim si bibliografie cu carti de citit pentru fiecare tema abordata.

Iar cafeaua este din partea casei … asa cum am promis!

www.copiispreviitor.ro

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.