Jocul si creativitatea copilului

Fiecare copil, de cand este lumea si pamantul, vorba lui Ion Creanga, vrea sa se joace. Adultii pot oferi copiilor un numar mare de jucarii, dar adesea copiii se plictisesc de acea masinuta, de papusa care plange sau trebuie imbracata, de jucariile de plus cu care o vreme dorm cu mare placere.

Pentru a evita plictiseala copiilor de o anume jucarie, atitudine fireasca si specifica copiilor cu varste mici, parintii sau alti adulti pot opta pentru un joc lego. Jocul lego se adreseaza copiilor intre 2 si14 ani captandu-le interesul si dezvoltandu-le creativitatea. Poate ca vi se va parea ciudat ca un copil de 2-3 ani sa poata realiza din piese diferite constructii, dar sa stiti ca este un adevar!

jocuri lego

Oferiti copiilor mici, jocuri lego cu elemente mari, ce pot fi usor manevrate de acestia fara sa poata fi inghitite. Jocul lego este realizat din piese de plastic dur, care nu produce leziuni copiilor mici, dar care in schimb le ofera bucuria generata de realizarea unei constructii plane sau verticale.

Pentru copiii mai mari sunt o gama foarte mare de jocuri lego cu elemente mici sau foarte mici care implica atentie si concentrare pentru realizarea unor constructii diverse si interesante. Acest joc implica multe variante constructive, iar diversitatea lor coloristica permite utilizarea lor pentru constructii ample, asemanatoare celor din mediul inconjurator. Cu piesele jocului lego se pot realiza cartiere de blocuri, case cu inaltimi si dimensiuni diferite, poduri sau castele, flori sau copaci, astfel incat creativitatea copilului de orice varsta sa fie mereu stimulata.

Prin joc orice copil dobandeste abilitati practice, isi devolta creativitatea, isi canalizeaza atentia voluntara pentru realizarea unor elemente noi, inedite, prin utilizarea si prin ansamblarea acelorasi piese. Jocul lego este ideal pentru a starni curiozitatea copiilor mici care vor fi fascinati de constructiile pe care le realizeaza ei insisi, prin implicare si efort propriu.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.