Iubirea unei mame – mai puternica decat orice!

iubirea unei mameAcum cu ceva timp in urma, în întreaga lume s-a auzit de o mamă şi fiul ei care s-au dovedit mai puternici decât boala, decât statisticile negative, decât moartea chiar. Pippa Reed şi pruncul ei ne dau o lecţie tuturor, în contextul în care tot mai multe femei renunţă la a mai lupta pentru viaţa copiilor lor.

Cât timp inima îi bate, există speranţă!

Nu puţine la număr sunt femeile care după ce s-au luptat timp îndelungat ca să aibă un copil, au apărut unii medici care le-au spus că trebuie să renunţe visul lor şi să avorteze copilul din cauza unor ”complicaţii medicale”.

Aşa s-a întâmplat şi în cazul familiei Tim şi Pippa Reed din Marea Britanie, doi tineri căsătoriţi care au conceput gemeni. Din nefericire, unul din ei a murit în timpul sarcinii, iar după acest incident medicii au sfătuit-o de 12 ori pe tânăra de 26 de ani să facă chiuretaj, să renunţe la copilul ei. Răspunsul femeii a fost fantastic: ”cât timp inima îi bate, există speranţă!”.

Mama şi fiul luptă împreună

Iubirea mamei a învins ”sfaturile” doctorilor şi Pippa l-a născut pe Jacob, înainte de termen cu 12 săptămâni. Unii au spus că a fost o simplă coincidenţă, alţii au legat numărul acestora de cel al dăţilor în care medicii parcă se luptau ca micuţul să nu vină pe lume. La spitalul unde avusese loc naşterea, medicii de acolo au dat nou-născutului şanse de supravieţuire de doar 3%. Pippa a sperat în continuare, căci în urmă cu ceva timp şansele erau de 0%, deci acum lucrurile se îmbunătăţiseră.

”Sărutul vieţii”

Au urmat o perioadă semnificativă de spitalizare şi îngrijire atentă a copilului, la spitalul John Radcliffe din Oxford, un centru medical specializat în tratarea copiilor născuţi prematur.

Când Jacob a fost sedat pentru un control al funcţiilor creierului, s-a oprit din respirat. Buzele i s-au făcut albastre iar mama lui nu a stat mult pe gânduri şi imediat a început să-l resusciteze: ”am tras aer în plămâni şi am început manevrele”. După ce l-a sărutat, copilul a început să respire şi întâmplarea a făcut înconjurul lumii, ziarele titrând: ”Sărutul vieţii !”

Pippa şi l-a dorit foarte mult pe Jacob în viaţa ei, iar acesta la rândul său a răspuns la dragostea ei. Jacob a învins boala şi toate pronosticurile defavorabile, pentru ca să arate că el a simţit iubirea mamei sale, mai ales atunci când, de 12 ori, medicii îi spuneau să renunţe la el.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.