Istoria carucioarelor pentru copii

Inca din epocile anterioare, parintii au cautat diferite moduri usoare si comode de a lua copii cu ei la plimabare. In ziua de azi, carucioarele pentru copii ocupa locul intai in preferintele viitorilor parinti, insa nu multi stiu care este istoria acestui tip de vehicul.

Primul carucior pentru copii (sau cel putin ceva asemanator cu acesta)  a fost construit de William Kent in 1733. Acesta era peisagist in Anglia. Ducele de Devonshire l-a rugat pe Kent sa conceapa un mijloc de transport pentru copii sai.  Kent a construit caruciorul, dar acesta putea fi tras de un ponei sau o capra.

In 1848, americanul Charles Burton, a facut o modificare importanta la caruciorul initial, si anume a pus un maner, pentru ca parintii sa poata impinge caruciorul. Surprinzator, ideea lui Burton nu a avut succes in America, iar acesta a decis sa se mute in Anglia. Acolo au fost utilizate pentru prima data aceste carucioare pentru copii.

carucior retro

In 1899 a fost creat predecesorul caruciorului de astazi de catre William Richardson. Acesta era format dintr-un landou mare care se putea pune in asa fel incat bebelusul putea sa vada persoana care impingea caruciorul sau putea sa priveasca in fata.

Abia in 1920, carucioarele pentru copii au inceput sa fie folosite si de catre familiile de clasa medie. Tot in aceasta perioada carucioarele au fost imubunatatite pentru siguranta bebelusului si anume: a fost adaugate suspensia, franele, rotile mai mare pentru o stabilitate mai buna.

In 1965, inginerul Owen Madaren, auzind-o pe sotia sa plangandu-se ca ii era dificil sa calatoreasca din Anglia in America cu un carucior greu, si-a folosit cunostintele despre aeronautica si a construit un carucior cu structura de aluminiu. Acest lucru a permis parintilor sa poata lua caruciorul peste tot. Mai multe modele de carucioare retro puteti vedea pe nichiduta.ro.

carucioare retro

De la inceputul anilor ’80 industria carucioarelor pentru copii s-a dezvoltat foarte mult si repede. Noile caracteristici, constructia mai sigura a caruciorului si accesoriile au deschis o lume noua pentru copii si parinti.

Aparitia caruciorului 3 in 1 a contribuit la un transport mai usor a bebelusului si a venit si in ajutorul parintilor. Acest tip de carucior cuprinde : landoul cu baza intarita, scaunul pentru masini si caruciorul propriu-zis.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.