Insula Bali, Dimineaţa lumii

        Bali este o insulă mică şi o parte din arhipelagul Indonezian. Este una dintre cele mai favorite destinaţii turistice din lume, turişti venind pentru a le vedea culturile, viaţa, frumoasa Coasta, munţii, hotelurile, vilele, stațiunile și altele. Bali, una din cele 18 mii de insule ale Indoneziei, este situata intre insulele Java si Nussa Tenggara. Împletind dotările turistice la cele mai înalte standarde cu festivalurile pline de culoare mistică acompaniate de muzică şi dansuri populare locale, Insula este un loc ideal pentru petrecerea unei vacanţe de invidiat. Bali este insula celor 1000 de temple şi este considerată ţinutul Domnului. Modul de viaţă tradiţional în Bali a fost dintotdeauna legat de credinţa religioasă.

        Clima tropicala cu 2 sezoane distincte: uscat in perioada aprilie – octombrie si umed din noiembrie pana in martie.Temperatura medie anuala este de 30* C. Desi are o clima tropicala, insula are zone muntoase unde, daca veti calatori, veti avea nevoie de haine potrivite pentru clima de munte mai rece.

Bali are câte ceva pentru fiecare: iubitorii sporturilor de apă pot face surfing, rafting, snorkeling şi scuba diving printre peştii tropicali. Cei ce caută să mai degrabă latura mistică vor fi fascinaţi de templele balineze şi vor avea şansa escaladării vulcanilor Batur şi Agung, consideraţi zei de către localnici. Cei fascinaţi de artă vor găsi sute de artişti, de la sculptori ce lucrează în roca vulcanică predominantă pe insulă la bijutieri ce prelucrează scoicile tropicale în minunăţii artizanale. Romanticii vor putea observa răsăritul de pe culmile vulcanului Batur, ca apoi să se bucure de un spectaculos asfinţit în Oceanul Indian. Bali este o destinaţie extrem de populară în rândul celor ce doresc să aibă o nuntă cu totul şi cu totul specială, existând nenumărate companii ce organizează ceremonii de neuitat.

Bucătăria din Bali este renumită prin câteva preparate deosebite; între acestea, lawar este gătit de fiecare familie balineză, la diferite ocazii sau ceremonii speciale. De fapt, lawar este mai mult un fenomen social, decât un preparat. Un festin balinez nu trebuie ratat, mâncarea de porc prăjit “Bali Guling”, homarii şi celelale fructe de mare, raţă gătită în stil Balinez, umplută cu mirodenii sofisticate şi apoi prăjită în frunze de banan, sunt doar câteva bonturi bine de luat în seamă.

Ce poţi face în Bali:

Sporturi acvatice: înot, snorkelling, schi nautic, parasailing, wind surfing.

Cel mai spectaculoase locuri din Bali pentru surfing sunt lângă Ulu Watu (doar pentru surferi experimentaţi) şi de-a lungul coastei de la nord de Canggu. Cea mai bună perioadă este în timpul sezonului uscat iunie – septembrie.

Scuba Diving în Bali: există numeroase firme în Bali care organizează tururi cu ghizi experimentaţi şi echipament adecvat. Cele mai bune locuri sunt de-a lungul coastei de est în apropiere de Candi Dasa, Amed şi Tulamben şi langa Nusa Penida.

Pescuit: există firme care închiriază yachturi şi bărci de pescuit.

Croaziere: se organizează zilnic în apropiere de insulele Nusa Penida şi Nusa Lembongan de pe coasta de sud-est şi se pot practica şi sporturi acvatice. Există şi croaziere spre insulele Lesser Sunda, Sulawesi şi Moluccas.

Submarine Safari: tururi cu un submarin de 36 de locuri în Golful Amuk Bay, Padangbai.

Alte activităţi: golf, tennis si squash, paragliding, white water rafting (pe râul Ayung, la nord-vest de Ubud şi, în anumite perioade ale anului, şi pe râul Unda, la nord de Klungkung), carting, bungee jumping, călărie, paintball, cursuri de dansuri tradiţionale, cursuri de bucătărie balineza.

Sursă: http://www.balistarisland.com/Bali-Information/index.html

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.