Ingrijirea tenului în sezonul cald

ingrijirea tenului varaSfaturi generale de îngrijire a pielii în sezonul cald:

  • nu vă expuneţi la soare între orele 10 şi 15!
  • acordaţi o atenţie specială curăţirii feţei cu loţiunea demachiantă hidratantă Aquabelle, chiar de mai multe ori pe zi.
  • evitaţi machiajul puternic (de exemplu fondul de ten în strat gros).
  • consumaţi 2,5-3 litri de lichide fără alcool şi cofeină pe zi.
  • pentru o hidratare adecvată a pielii, în special după expunerea la soare, folosiţi crema regeneratoare Aquabelle.
  • crema nutritivă Aquabelle trebuie aplicată doar înainte de culcare.

 Este vital să ne îngrijim pielea nu doar în funcţie de tipul de ten, ci şi de sezon. Acest lucru este cu atât mai important în lunile de vară, când pielea este expusă la efectele temperaturilor extreme. Soarele puternic, căldurile insuportabile, variaţiile de temperatură (aerul condiţionat), aplicarea frecventă şi combinată a anumitor produse cosmetice (deodorante, filtre solare, fond de ten) — toate acestea ne pot afecta şi deteriora tenul. De asemenea, produsele cosmetice greşit alese pot cauza probleme similare. Este foarte important ca  pielea să poată respira, prin urmare trebuie să ne păstrăm faţa curată şi, pe cât posibil, să evităm cremele uleioase, aplicate în strat gros.

Pe caniculă, proprietăţile fizice ale stratului superior al epiteliului se modifică. Vasele de sânge se dilată, emisia de căldură şi transpiraţia cresc, precum şi producţia de sebum. In cazul temperaturilor foarte ridicate, porii se dilată şi — în special dacă pielea este acoperită cu un strat gros de cremă sau de fond de ten — impurităţile şi praful blochează porii, de aici până la apariţia punctelor negre nemaifiind decât un pas. La toate acestea contribuie şi transpiraţia intensă. în sezonul cald, pe lângă arsurile solare, problemele dermatologice cauzate de porii înfundaţi sunt cele mai frecvente.

   Dacă îngrijirea pielii nu este adaptată la sezonul cald, coşurile vor apărea cu mai multă uşurinţă. De asemenea, o îngrijire neadecvată a pielii poate cauza distrugerea stratului superior al epiteliului. Dacă epiteliul este distrus, patogenii pot pătrunde cu uşurinţă în piele, iar acest proces este mult mai accelerat vara, în timpul activităţilor recreative (de exemplu, expunerea la soare pe plajă), decât în mod normal. Pentru a ne menţine frumuseţea şi sănătatea pielii, este foarte important să ne curăţăm faţa şi decolteul de cel puţin două ori pe zi (dimineaţa şi seara). în acest scop, loţiunea demachiantă hidratantă Aquabelle este alegerea perfectă. Curăţă în profunzime şi, în acelaşi timp, hidratează pielea.

Uleiurile de avocado şi jojoba din compoziţia acestui produs conţin şi vitamina E, care sprijină sistemul de apărare a epidermei împotriva radicalilor liberi. Aplicaţi câteva „puncte” de cremă pe faţă şi decolteu, apoi întindeţi crema şi, la sfârşit, clătiţi-vă faţa cu apă călduţă. Poate fi folosită cu rezultate deosebite şi ca demachiant. însă vara trebuie să ne curăţăm faţa nu doar dimineaţa şi seara, ci şi înainte de activităţile sportive sau dacă vrem să ne reîmprospătăm machiajul (însă nu este neapărat necesară dacă nu folosim un machiaj puternic şi un fond de ten gras, în strat gros).

   Datorită cantităţii crescute de transpiraţie şi a producţiei sporite de sebum, uscarea pielii nu este la fel de vizibilă ca în lunile de iarnă, însă aceasta nu înseamnă că pielea nu trebuie hidratată, în special după o zi petrecută la plajă sau în excursie.

Prin transpiraţie şi expunerea prelungită la soare, pielea se deshidratează pe neobservate. Crema regeneratoare de zi Aquabelle poate fi aplicată în siguranţă chiar şi vara, însă nu în cantitate prea mare. Principalul său ingredient sunt ceramidele, care hidratează excelent şi sprijină funcţiile de apărare a pielii.

Pe perioada verii, crema nutritivă de noapte Aquabelle trebuie aplicată înainte de culcare, fiind recomandată în special persoanelor cu ten uscat. Principalele sale componente active sunt esenţa de ulei de măsline, o  emulsie unică de apă-în-ulei şi ulei-în-apă, şi apa sărăcită în deuteriu, care au un efect hrănitor deosebit. Pentru menţinerea hidratării pielii, un consum adecvat de lichide este, de asemenea, foarte important.

Cantitatea zilnică recomandată de 2 litri pe caniculă poate creşte până la 2,5-3 litri. Apa nu doar că înlocuieşte lichidele pierdute, ci îndepărtează şi materiile reziduale, detoxifică şi purifică întregul organism. La toate  produsele cosmetice din gama Aquabelle, efectele excelente ale apei sărăcite în deuteriu predomină.

Produsele cosmetice Aquabelle pot fi gasite in magazinele Calivita,

Articol preluat din revista CaliNews

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.