Indraznesc sa Alaptez! Primul Film Documentar despre Alaptare in Romania

INDRAZNESC SA ALAPTEZ! Primul film-documentar despre revolutia romancelor care au reinvatat sa-si alapteze bebelusii

Intr-o Romanie in care numai 16% dintre bebelusi beneficiaza in primele 6 luni de viata de primul lor drept – alimentatia exclusiva cu lapte matern – romancele invata din nou sa-si hraneasca bebelusii la san, asa cum recomanda UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Un trailer al filmului Indraznesc sa alaptez!

indraznesc sa alaptezRevolutia romancelor care indraznesc sa-si alapteze copiii este una care a iscat controverse si care a incins spiritele: actrita Aniela Petreanu si-a alaptat fiul in Parlament pentru a sensibiliza alesii neamului cu privire la legislatia care protejeaza alaptarea iar Ana Maita a organizat primul protest al mamelor hartuite in spatii publice pentru ca isi hranesc bebelusii la san.

Regizoarea Irina Mihu a documentat povestile acestor mame care s-au luptat pentru dreptul lor de a-si alapta copiii si in plus a intervievat specialistii din domeniu: Dr. Ana Culcer, medic pediatru, Dr. Silvia Stoicescu, medic neonatolog, Claudia Bider-Heim, Moasa Independenta, Anemona Munteanu, consilier UNICEF pentru nutritia infantila, Roxana Dudus consultant La Leche League si o serie intreaga de mame-veterane dedicate informarii mamelor incepatoare despre beneficiile alaptarii pentru ele si mai ales pentru bebelusii lor.Mesajul lor este simplu: Indrazneste sa alaptezi! incurajand tinerele mame sa se informeze despre alaptare, sa apeleze la consilieri in lactatie atunci cand intampina dificultati, sa nu recurga la alimentatie artificiala fara indicatie medicale clara si sa isi hraneasca bebelusii exclusiv la san in primele 6 luni de viata pentru o sanatate buna in copilarie si la varsta adulta.

Lion Productions si Fundatia Crucea Alba va invita sa vedeti acest documentar in premiera nationala pe TVR 1, la o data ce va fi comunicata pe site-ulsanatatematerna.ro sau pe de facebook.

Comments (1)
  1. Lion Productions 7 octombrie 2012

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.