Incurajeaza creativitatea copilului tau prin joaca

Procesul de invatare prin joaca este un aspect vital in dezvoltarea copiilor. De aceea, copiii ar trebui incurajati sa isi dezvolte creativitatea in fiecare zi, nu prin activitati impuse ci prin jocuri proprii. Pentru a realiza acest lucru nu este nevoie de jucarii costisitoare, ci doar de imaginatie din partea parintilor si de rabdare pentru a descoperi lumea prin ochii lor.

Care sunt instrumentele pe care le puteti folosi pentru dezvoltarea creativitatii prin joaca? Jocurile de role-playing sunt unele dintre cele mai folosite metode in relatia parinte-copil. Folositi personaje de desene animate pentru a intra in jocul copilului. Incercati, pe cat posibil, sa folositi cat mai multe dintre elementele personajului pentru a-l imita cu usurinta. Puteti face acest lucru prin folosirea unor elemente distinctive ale personajului (o palarie, o coronita sau o capa). Pentru a include mai multi membri ai familiei in jocul copilului puteti folosi papusi pentru degete sau maini.

Avantajele folosirii jocurilor de role playing sunt multiple:

1. Ajuta la dezvoltarea limbajului

Prin folosirea replicilor unui personaj puteti introduce cuvinte noi in vocabularul copilului. Puteti seta teme de discutie, pe care personajele din poveste sa le preia, cum ar fi „ce iti place tie cel mai mult la gradinita”.

2. Ajuta la dezvoltarea social-emotionala

Cand un copil este angrenat intr-un joc de role playing el invata sa imparta, sa isi astepte randul si sa isi impuna punctul de vedere prin argumente. (Pe Alba ca Zapada nu o poti imbranci sau ciupi. Pe Alba ca Zapada o convingi ca ai dreptate.)

marionete Alba ca Zapada si cei 7 pitici

3. Ajuta la dezvoltarea cognitiva

Copilul tau se poate abate de la povestea initiala si este incurajat sa isi dezvolte propria varianta a jocului. El se simte in siguranta sa propuna noi versiuni, in functie de afinitatile proprii. Este recomandat sa il lasati sa improvizeze si sa se simta incurajat in a face acest lucru. Copilul si va dezvolta rapid creativitatea, imaginatia si gandirea abstracta.

4. Ajuta la dezvoltarea fizica

Orele vor trece mai usor cand veti interpreta personajele preferate si veti fi uimiti cate puteti afla de la copilul vostru. Fiti gata sa descoperiti aceeasi lume fascinanta alaturi de el si cu siguranta acest lucru va avea un efect benefic asupra relatiei voastre. Copilul capata incredere in parinte si simte ca procesul de comunicare dintre voi este la nivelul sau de intelegere.

marionete pentru maini Cenusareasa

Printr-un joc cu papusi de mana, copilul se va misca asemenea personajelor, se va coordona cu celelalte personaje sau cu decorul. Acest lucru ajuta la dezvoltarea sa fizica si a abilitatilor motorii.

Puteti gasi asemenea seturi de joaca pe site-ul www.nicoro.ro sau la magazinul Nicoro din Unirea Shopping Center, aripa Splai, etajul 3.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.