Unde gasesti fericirea?

De curand am inteles profund un lucru extrem de important, ridicol de banal, pe care il STIAM dintotdeauna: tot ceea ce facem in viata este sa cautam inconstient fericirea.

Marea noastra majoritate CRED ca fericirea consta in posesiuni materiale, de cunostinte (informatii), relatii, etc.

Altii acorda fericirii o forma de auto-abandon (auto-abuz): droguri, bautura, sex, munca, mancat compulsiv, jocuri, filme la nesfarsit, etc.

Pentru mine fericirea imbraca alte forme: dragostea si atentia manifestata fata de copiii mei, fata de ratustele, pisica, florile, casa mea, fata de prietenii mei, fata de oamenii cu care vin in contact, si raspunsul lor sincer, fara cuvinte, la ceea ce primesc din partea mea, emotiile si trairile lor autentice. Cand imi doresc o casa curata si armonioasa este fericirea fiecarui lucru in parte ca sta in cel mai armonios loc si-si indeplineste misiunea pt care a fost creat. Cand spun ca imi doresc sa calatoresc, de fapt doresc sa ma pun in locul in care sa simt acel nou spatiu in ce fel imi vorbeste, cum ma face sa ma simt, cum pot eu sa-l fac mai frumos, armonios, bun. Nu prin a-l schimba ci prin contributia mea la a-i spori stralucirea, prin ceea ce-i pot eu oferi; prin raspunsul meu la ceea ce el ofera …

unde gasesti fericirea

Am inteles profund, intim, de ce limbajul universului este iubirea., de ce creatia are la baza iubirea infinita a lui Dumnezeu.

Daca urmarim o fiinta, indiferent de regn (mineral, vegetal, animal), de cand se naste, sau chiar inainte de a se naste, ea prinde viata ca sa creasca, sa se dezvolte pe cat posibil armonios, sa dea la randul ei roade … intai primeste pentru ca mai apoi sa ofere … cu iubire, iar acest lucru o face fericita!

Ii multumesc din suflet Gabrielei, un om si un coach minunat, care, cu ajutorul unui spirit fin de observatie si prin cateva intrebari simple, mi-a deschis larg poarta catre aceste intelegeri profunde.

Sunt primele ganduri cristalizate, pe care m-am grabit sa le impartasesc cu voi. Cred ca sunt inca vagi, incomplete. Mie insa mi-au adus atat de multa bucurie incat nu am vrut sa o tin doar pentru mine.

Rugamintea mea la tine, cititorule, este sa simti cu sufletul si cu inima inainte sa te grabesti la „asta stiam deja”. Ia-ti timp pentru tine si simte ce te face cu adevarat FERICIT? Abia apoi, treci mai departe … ­čÖé┬áca sa-ti traiesti viata intr-adevar fericit!

Originalul il gasiti aici

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.