Ibiza Spania – locul in care vacanta la soare rimeaza cu petrecerile estivale !

Situata în apropiere de coastele Valenciei în Peninsula Iberică, la sud de principala insula de Mallorca, Ibiza se întinde pe o suprafaţă de 572 km, si este una dintre cele mai „vii” statiuni din Spania. Insula spaniola din arhipelagul insulelor Baleare, situata la est de Capul Nao, şi relativ apropiata de coastele Africii, reputaţia insulei Ibiza  are ecouri pe plan internaţional. De unde provine, mai exact, aceasta reputatie ?

Ideile de turism la Ibiza, pe care le ofera diversele agenţii de turism şi operatorii de turism pot sa va para „déjà vu„, dar este esenţial să  constatati că există, probabil, caracteristici specifice, care sunt atat de originale! Fie că e vorba de „Eivissa” (sau Ibiza, în catalană), sau „insula alba din Spania„, trebuie sa stiti ca e vorba de acelasi loc de vis unde sejurul dvs. va va părea unic! Celebra pentru petrecerile sale estivale, Ibiza cuprinde o varietate muzicala, ce ii multumeste pe « hippiotii » anilor 60’ cat si pe pasionatii de muzica electronica!

Ibiza

Gratie renumitelor discoteci din Ibiza (Space, Pacha, Privilege si Amnesia) unde se intalnesc cei mai buni DJ din lume pentru un « beat » pe masura, noptile dvs. la Ibiza vor fi… lungi ! Facand parte din Insulele Baleare, Ibiza oferă mai multe oportunităţi pentru turişti, prin activităţi cum ar fi scufundările (unde puteti surprinde dorade, anghile, baracude si alti pesti), plimbari cu bicicleta (de exemplu, un circuit de la San Antonio la Ibiza) …

In ceea ce priveste gastronomia la Ibiza, veti avea de ales intre retetele pe baza de fructe de mare sau carne si salate

Veţi degusta printre altele, „Quisa de Peix” şi „Bullit de Peix” (specialitate pe baza de peste), „ARROS de Matanees” (orez cu carne de porc), „Graixonera” (budinca) , „ARROS Marinera” ( orez cu peşte şi fructe de mare), „sofrit Payes” (mâncăruri orientale din carne şi condimente), fara sa uitam de „Flao” (prajitura din brânză proaspata de oaie) şi apoi ” Figola ” (lichior de cimbru), şi” Ibiciencas Hierbas „(tuica cu ierburi locale), care trebuie descoperite cu orice preţ! În ceea ce priveste cazarea în Ibiza, veti avea de ales intre hoteluri (2,3 4… stele), camping sau hostel-uri (pentru tinerii care doresc sa se intalneasca cu alti tineri pentru schimburi culturale), conforme cu buget-ul dvs. !

Pentru a ajunge in Ibiza exista numeroase agentii de turism care ofera zboruri low-cost, servicii de rezervari hoteliere, inchirieri de masini. Ibiza nu ofera numai relaxare la soare, ci va face sa descoperiti si o alta cultura, la fel de calda ca si plajele sale… si, desigur, cluburi de noapte, baruri… Aceasta e vacanta in de pr insula Ibiza din Spania!

ibiza-harta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.