Handmade – taburet cu trandafiri pentru micile noastre printese

Atunci cand fetitele noastre cresc, fiecare in parte isi doreste sa devina doctorita, bucatareasa, profesoara, printesa, etc. In continuare va propun sa realizati singura pentru fetotele voastre, un taburet cu trandafirasi. Acesta poate fi folosit chiar si in camera voastra, depinde de inspiratie fiecareia. Obiectele handmade sunt la moda acum.

Aveti nevoie de:

  • un taburet tapitat
  • trandafirasi de stofa
  • material pentru husa si ata asortata cromatic
  • ace cu gamalie, ac de cusut
  • masina de cusut
  • hartie cu modele de decupat
  • panglica centimetru, echer, foarfeca, linie.

Cum se face:hanfmade

Nenumarati trandafiri din material textil innobileaza acest taburet special pentru printese! Husa se coase din cinci parti: un patrat pentru sezut si patru parti de jur imprejur.

Pentru aceasta, mai intai se masoara suprafata de sezut si inaltimea. Partile se deseneaza pe hartia cu modele, iar la cusaturi se deseneaza un adaos de 2 cm, (1 cm cusatura + 1 cm largime, pentru ca husa sa poata imbraca lejer taburetul), la tiv inca 5 cm. Modelul se pune pe stofa si se decupeaza. Partile laterale se pun fata peste fata si se insaileaza cu o cusatura de 1 cm.

Suprafata de sezut se pune fata peste fata intre partile laterale inchise si se insaileaza.

Se intoarce. Husa se trage peste taburet, tivul se indoaie spre interior 2X2,5 cm, se calca si se prinde.

Husa se scoate de pe taburet si tivul se coasecu cusaturi mici.

Apoi se cos trandafirasii, de mana, unul langa altul. O varianta este ca trandafirasii sa nu stea atat de inghesuiti, ci sa fie cusuti ca si cum sunt rasfirati pe husa.

Sper ca am reusit sa va trezesc curiozitatea si veti incerca sa faceti acest taburet. Cu costuri minime, puteti crea o adevarata opera de arta!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.