Greseli de evitat in folosirea unui scaun auto pentru copii

Chiar daca multi parinti mizeaza pe siguranta si cumpara cele mai scumpe scaune auto pentru copiii lor, sperand ca astfel in cazul unui impact, cei mici vor fi protejati, nu dau o importanta la fel de mare si montarii unui scaun auto, sau folosirii in timpul deplasarii cu autovehiculul. Astfel, ei incep sa faca greseli si se intreaba mai apoi de ce scaunul auto nu a functionat cum trebuie atunci cand au avut nenorocul sa se tamponeze cu un alt autovehicul.

Un scaun auto poate prezenta cele mai bune masuri de protectie a unui copil impotriva leziunilor cauzate de un accident auto, dar daca scaunul in sine nu este montat cum trebuie, nu va reusi sa isi indeplineasca misiunea pana la capat. Un scaun auto trebuie montat conform instructiunilor fabricantului; daca acesta crede ca nu poate monta scaunul cum se precizeaza in manualul de instalare a scaunului, ar trebui sa apeleze la un specialist, pentru ca nu este de glumit cu siguranta si sanatatea unui copil.

Ce gresim cand montam scaunul pentru copil

O alta greseala este montarea scaunului auto fara sa mai fie trasa si centura de siguranta de pe bancheta din spate. Un scaun auto prezinta el insusi o centura de siguranta, care protejeaza trunchiul si picioarele unui copil, insa peste intreg scaunul mai trebuie trasa si centura de siguranta de pe bancheta din spate a autovehiculului.

Parintii care au doi copii mai fac de asemenea si greseala de a-i lasa pe amandoi sa imparta acelasi scaun auto, gandindu-se ca micutii cantaresc impreuna mai putin decat limita maxima acceptata de scaunul auto. Este insa gresit ca doi sau mai multi copii sa imparta un scaun auto, chiar daca se incadreaza ca si greutate in limitele acceptate de scaun, pentru ca un scaun auto este creat pentru un singur copil, nu pentru mai multi.

Un scaun auto trebuie montat ori pe partea din spate a scaunului pasagerului din dreapta soferului, cand copilul are varsta mai mica de 2 ani, si pe bancheta din spate, undeva la mijlocul acesteia, pentru a fi protejat de impacturile laterale, de la varsta de 2 ani pana la 12. Un copil nu trebuie sa mearga in fata, impreuna cu parintii sai, nici macar daca este pus intr-un scaun auto de cea mai buna calitate si realizat de cel mai in voga fabricant. Scaunele auto pentru copii trebuie folosite numai in partea din spate a autovehiculului, deoarece accidentele de masina cele mai grave vizeaza fata unei masini, nu spatele, iar copiii sunt astfel mult mai protejati.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.