Geometria sacra

Cea mai veche formalizare a Geometriei este Geometria sacra , pentru ca ea este limbajul Creatorului. Tot ceea ce trebuie sa stie omul despre creatie este exprimat in Geometrie.
Lumea noastra , intre nastere si moarte este un labirint intortocheat , aparent indescifrabil . Dar nu , adevarul este altul ! Putem deslusi tainele labirintului vietii .

Pitagora a adunat in jurul lui ucenici-elevi care isi doreau sa caute sa desluseasca aceste taine ale labirintului . “ Aici nu intra cine nu e geometru “ scria pe frontispiciul scolii lui Pitagora . Se referea el la Geometria partii stangi a creierului( cea rationala ) sau a celei drepte ? Acolo nu aveau ce cauta cei ce nu-si doreau sa dobandeasca cunoasterea !!

Noi omitem sa facem legatura intre aritmetica si geometrie , intre numere si figurile geometrice . In spatele acestei legaturi sta tocmai intelesul subtil al Geometriei , este cheia ce ne face sa trecem de la Geometria Sacra, Geometria partii drepte a creierului la Geometria matematica , Geometria partii stangi a creierului . Tocmai la acest lucru se referea Pitagora. Cei ce intelegeau cu inima Geometria sacra , o puteau intelege si cu creierul pe cea matematica.

geometria sacra

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.