Garnituri din cartofi fierti cu sare

Din cartofi fierti cu sare se pot pregati multe garnituri gustoase si, in plus, economicoase, foarte potrivite pentru preparatele din carne si peste. Cartofii cu sare (cartofii se fierb cu sare, se scurge apa, se paseaza) se pastreaza bine la frigider, astfel incat se pot prepara in timp.

piure de cartofiPiure de cartofi

Se fierb cartofii cu sare si se amesteca cu unt, sare si nucsoara macinata. Se adauga treptat lapte fierbinte sau smantana, dupa gust (piureul nu trebuie sa fie prea subtire).

Piure de cartofi Careme

Se prepara cartofii cu sare si se amesteca cu 125 ml smantana, 30 grame parmezan, sare, piper si daca doriti, nucusoara. Se toarna compozitia in cochilii de scoici unse cu unt si se presara parmezan. Deasupra se rade o bucata de unt si se tin scoicile circa 10 minute la cuptorul incalzit la 200-250 grade.

Cartofi Macaire

Se prepara cartofii cu sare si se amesteca cu 35 grame de unt, sare si nucsoara macinata. Din compozitia de cartofi obtinuta se modeleaza un rulou , pe o suprafata de lucru presarata cu faina, si se taie felii. Intre timp se incinge grasime intr-o tigaie si se prajesc feliile pe ambele parti, circa 5 minute pana capata o culoare aurie.

Crochete din cartofiCrochete din cartofi

Se prepara cartofii cu sare si se amesteca cu 20-25 grame de unt, sare, nucsoara macinata si 3 galbenusuri. Se modeleaza apoi crochete lunguiete si groase cam de un deget. se dau prin faina, ou si pesmet. Se prajesc crochetele circa 2 minute in ulei incins, pana devin maronii.

Galuste de cartofi

Se prepara cartofii cu sare si se amesteca cu 60 grame de unt, sare, doua oua, 2 galbenusuri, si 150 grame de faine. Se modeleaza galuste din compozitie, pe o suprafata de lucru presarata cu faina si cu mainile date prin faina. Se da in fiert apa intr-o oala si se pun galustele la fiert. Dupa ce s-au fiert, se scot cu o spumiera.

Garnituri din cartofiCartofi a la Silenzia

Se pregatesc cartofii fierti cu sare si se pastreaza la cald. Se incinge o lingura de unt intr-o tigaie mare si se calesc 100 grame de kaiser slab taiat cubulete si o ceapa mica tocata marunt. Se condimenteaza cu sare si piper, iar la sfarsit se toarna peste cartofii presati.

Comments (1)
  1. Ralu - Pizza Colosseum 25 martie 2013

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *