Fursecuri cu fulgi de ovaz

Daca ai ceva timp liber si interes pentru gatit, nu ar strica sa faci un cadou original celor dragi tie – ceva dulce iesit chiar din mainile tale!

Ingrediente pentru circa 40 de fursecuri cu fulgi de ovaz                                                                   Fursecuri cu fulgi de ovaz

  • 150 grame fulgi de ovaz
  • 65 grame unt
  • 100 grame caise uscate
  • 5 linguri de zahar
  • un ou
  • o lingurita de scortisoara
  • o lingurita coaja de lamaie rasa
  • doua linguri zahar vanilat
  • sare

Se topeste untul intr-o cratita mare. Se adauga fulgii de ovaz si se amesteca continuu, pana se rumenesc. Se scot pe o farfurie si se lasa la racit. Se taia marunt caisele.

Se pun intr-un castron zaharul, scortisoara, oul, sarea si zaharul vanilat. Se bat cu mixerul ingredintele. Se adauga apoi treptat fulgii de ovaz, caisele si coaja de lamaie.

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza tavile cu hartie de copt. Se moaie o lingurita in apa rece si se face o biluta de aluat pe hartia de copt. Se repeta procedeul pana se termina compozitia. Se pastreaza o distanta de circa 3 cm intre fursecuri, deoarece acestea se mai desfac in timpul coacerii.

Se coc fursecurile pe raftul de sus al cuptorului, timp de 15 minute, pana capata o tenta bruna. Se scot din cuptor, se pun pe un gratar si se lasa la racit.

Se aseaza pe o tavita si se decoreaza cu o fundita rosie.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *