Frigarui cu sunca de Parma si prune uscate pe pat de grau

Ingrediente:

  • 15-18 felii de sunca
  • 40 prune uscate
  • 6 cepe mici, fiecare taiata in 6
  • doi ardei grasi galbeni, curatati si taiati in 18 bucati
  • doi ardei grasi rosii, curatati si taiati in 18 bucati
  • 6 linguri ulei de floarea soarelui
  • frunze tocate de ceapa pentru decor
  • 200 grame grau
  • o ceapa tocata
  • doi catei de usturoi tocati
  • doua tije de telina tocate
  • doua lingurite de chimion macinat
  • sare
  • piper

Se taie fiecare felie de suFrigarui cu sunca de Parmanca in jumatate sau in trei daca sunt feliile mari. Se infasoara fiecare bucata in jurul cate unei prune uscate. Se infing pe frigarui, alternand cu ceapa si bucati de ardei gras. Se incinge grillul cuptorului. Se ung frigaruile cu ulei si se frig 3-4 minute pe fiecare parte.

Se toarna peste grau apa clocotita si se lasa la muiat 30 de minute. Intre timp, se incing trei linguri de ulei intr-o tigaie si se prajeste ceapa, usturoiul si telina, la foc mic, circa 6-8 minute, amestecand ocazional. Se adauga chimionul macinat si se continua un minut. Se scurge graul intr-o sita, presandu-l ca sa elimine cat mai mult lichid. Se adauga graul in tigaie, impreuna cu 5-6 prune uscate. Se amesteca si se lasa sa se incinga, dupa care se caleste toata compozitia circa 5-6 minute.

Se servesc 4 frigarui puse puse peste 4 linguri de pilaf de grau si se garniseste cu ceapa verde tocata.

Pofta buna!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *