Fly Geyser – gheizerul din Nevada

Statele Unite sunt un teritoriu vast, poate una dintre cele mai mari intinderi in care se pot intalni toate formele de relief, aproape toate tipurile de climat si mai cu seama, aceasta este patria unor formatiuni naturale de exceptie, asa cum este si Fly Geyser din Nevada.

Din pacate, acest gheizer, un izvor fierbinte ce arunca continuu un jet de apa fierbinte sub puterea nebanuita a aburului este chiar si in ziua de azi o destinatie aflata in afara circuitului turistic normal. Asta si pentru ca zona este una particulara iar proprietarul ei, Todd Jaksick a refuzat constant sa isi deschida portile pentru ca Fly Geyser sa fie facut cunoscut publicului larg.

Fly Geyser - Nevada

Un geyser aparte

Unul dintre aspectele care face din Fly Geyser un loc atat de special este ca aici jetul de apa nu se opreste niciodata, spre deosebire de alte locuri similare de pe planeta. Asa ca, datorita numeroaselor minerale pe care apa le scoate la suprafata odata cu jetul de apa, formatiunea naturala din jurul gheizerului este in continua crestere cu fiecare strat de minerale depus.

Povestea acestui loc este oarecum suprinzatoare pentru ca aici nu exista nimic inainte de 1916. Atunci, proprietarii zonei au decis sa sape o fantana exact pe locul in care acum putinii norocosi ce ajung aici pot admira acest gheizer. Insa nimeni nu a banuit activitatile geotermale de aici, asa ca dupa cateva decenii in care fantana a functionat normal, raul subteran de apa fierbinte a gasit un punct slab infiltrandu-se spre suprafata. In prezent, apa ce tasneste din pamant se scurge pe peretii structurii intr-una din cele 30 pana la 40 de bazine ce inconjoara gheizerul.

 sursa: wikipedia

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.