Festivaluri si sarbatori in Kefalonia

O vacanta cu familia  pe frumoasa insula este o bucurie pentru ochi si suflet. Desi este cea mai mare insula ioniana, Kefalonia a rezistat vitejeste “comercialului” si si-a pastrat  identitatea culturala, iar frumusetile naturale n-au fost prea mult afectate de turism. De aceea, pentru ca are  zone mari neatinse de “binefacerile civilizatiei” si munti de o frumusete impresionant, i se mai spune si “insula salbatica”.

Sarbatori in Kefalonia

Profitati de soarele darnic, de apa calda a marii, de o limpezime de cristal si de plajele largi, cu nisip fin. Dar faceti-va timp sa vizitati frumusetile insulei si participati la sarbatorile localnicilor, care sunt numeroase pe timpul verii.

August este bogat in evenimente si festivaluri. Pe 15 august, de Sfanta Maria, toata insula sarbatoreste, dar cea mai mare petrecere este in Markopoulo, un sat din sudul Kefaloniei. Dupa ceremonia religioasa incepe un adevarat festin, cu bunatati din bucataria greceasa, prajturi cu miere si nuci si, bineinteles, dans si muzica. A doua zi, pe 16 august, este un festival dedict lui Agios Gerasimos, protectorul insulei. La manastirea din Agios Gerasimos vin mii de pelegrini, are lo o slujba in pestera din Lassi, in care se spune ca atrait sfantul, dupa care toata lumea petrece, cinta si danseaza.

Pe 23 august, la manastirea Panagia Agrillion, din Sami este hramul manastirii, cand din nou poti admira superbele melodii si dansuri populare grecesti si poti degusta produse traditionale.

Festivalul Robola, sarbatoare ce cinsteste “regele” vinului alb grecesc, numit robola, are loc in al treilea weekend din august si aduna mii de vizitatori. Mancarea si vinul sunt oferite gratis, iar dansul si muzica tin pana spre dimineata. Evident, nu veti sta cu copiii pana tarzu, dar toate aceste sarbatori, religioase sau laice, sunt un bun prilej de a cunoaste obiceiurile si datinile altor popoare si, bineinteles, de a va simti bine alaturi de greci, oameni atat de calzi, primitori, cu un puternic sentiment al familiei, pentru care orice prilej in care se poate aduna toata familia este o bucurie.

Oferta sejur Kefalonia

Hotel Karavados Beach 3*. De la 14 euro/pers., transport individual, 7 nopti cazare, mic dejun. Europa Travel, Tel. 021 9407, www.europatravel.ro

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.