Feng Shui in bucataria ta

Conform ştiinţei Feng Shui, bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi din casă. Bucătăria simbolizează bogăţia familiei.

Bucătăria este locul unde este gătită mâncarea familiei, iar cantitatea şi calitatea hranei existente într-o casă reflectă prosperitatea familiei respective, sănătatea generală şi bunăstarea ei. O bucătărie amplasată corect mări apetitul, digestia şi traiul rezidenţilor.

Ca pondere, bucătăria are acelaşi  rol ca şi dormitorul principal. O viaţă lungă şi sănătoasă presupune o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată. Elementele Yin şi Yang şi cele 5 elemente pot fi aplicate asupra hranei de zi cu zi.

feng shui in bucatarieAerul, apa şi hrana procură nu numai substanţe nutritive, dar şi energia care le este proprie. Avem o mică putere asupra aerului pe care-l respirăm, ceva mai mult asupra apei pe care o bem, dar mâncarea este sub controlul nostru. Alegerile pe care le facem cu privire la mâncare vor avea o influenţă directă asupra stării noastre de bine şi asupra sănătăţii noastre.

Pregătirea mâncării se face în bucătărie  şi este influenţată de energia CHI care circulă în jurul ei. Alegerea bucătăriei şi orientării ei este vitală pentru o circulaţie armonioasă a acestor energii. În bucătărie se găsesc 2 elemente incompatibile: Apa şi Focul. Sunt două elemente ce trebuie să-şi găsească o oarecare armonie în cadrul bucătăriei. Armonia se poate realize prin poziţionarea adecvată a chiuvetei şi aragazului. Poziţii favorabile pentru amplasarea aragazului sunt în Est şi Sud-Est.

Aragazul reprezintă creuzetul vieţii. Trebuie să fie mare şi să domine bucătăria. Sunt ideale cele cu gaz, cărbune sau lemn. Evitaţi plitele electrice şi cuptoarele cu microunde care afectează energia alimentelor.

Bucătăria trebuie să aibă o sursă puternică de lumină naturală. În plus, trebuie să fie curăţenie exemplară şi să fie înlăturate orice fel de surse de umiditate. Între aragaz şi chiuvetă se pot aşeza plante. Vasele cu fructe şi cu flori dau o atmosferă plăcută bucătăriei. Mobila din bucătărie trebuie să aibă o suprafaţă de lucru din lemn. De neaceptat sunt materialele laminate ce blochează energia CHI! Inoxul şi ceramica crează o atmosferă Yang cu o circulaţie rapidă a energiilor, ce vă va oferi o stare obositoare dacă staţi prea mult în bucătărie.

Bucătăria să nu fie aglomerată cu obiecte decorative, cu echipamente electrocasnice pe suprafeţe de lucru sau cu diverse ustensile atârnate ici şi colo. Asiguraţi sufficient spaţiu de depozitare pentru fiecare obiect. Suprafeţele de lucru trebuie să fie libere, curate şi ordonate.

Bucătăria va fi aerisită constant, deschizând fereastra.

Indicaţii feng shui pentru o bucătărie favorabilă casei:

  •  O singură bucătărie este suficientă. În China, tradiţia spune că bucătăria este o entitate socială separată. O casă cu mai multe bucătării va ajunge una dezbinată.
  • Nu trebuie să fie în linie dreaptă cu uşa principală, deoarece averea familiei ar putea ajunge în mâinile altora.
  • Încăperea nu trebuie folosită şi ca loc de servit masa. Bucătăria şi sufrageria sunt înrudite, dar nu îndeplinesc aceleaşi funcţii. Prepararea mâncării poate fi o activitate rapidă, pe când mâncatul şi digestia trebuie făcute în linişte, fără grabă, într-o ambianţă plăcută.
  • Locul cel mai indicat pentru bucătărie este într-o porţiune foarte bine ventilată a casei, pentru ca mirosurile emanate aici să nu pătrundă şi în celelalte camere.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.