Femeia, altarul iubirii!

super femeiaDragi barbati, daca doriti sa cititi acest articol, trebuie sa fiti de accord cu aceste  vorbe de intelepciune: “Femeia trebuie iubita, nu inteleasa. Acesta este primul pas catre intelegere.” ( Osho)

Este primavara, este luna martie, sa celebram femeia! Sa incercam sa intelegem de cat de multe lucruri este capabila femeia si sa ne amintim ca ,inainte de prietene, iubite, sotii, cu totii avem o mama. Chiar daca vremurile s-au schimbat si ne indreptam spre o societate in care rolurile tind sa se imparta in mod egal ambelor sexe, femeia inca are de indeplinit mai multe sarcini decat barbatul. Numai rolul de mama este un job de norma intreaga. Unde mai pui ca trebuie sa se ocupe si de cariera, de partener, de casa si de…ea insasi. Prin natura ei,  este mai sensibila si are o mare capacitate de empatizare. Asta inseamna ca tinde sa fie preocupata si de problemele celor din jurul ei: prieteni, colegi, alti membri ai familiei. De multe ori se lasa undeva, pe primul loc in ordinea prioritatilor.

Esti o SuperFemeie?

Iata un mic test pe care ti-l propune scrisoarea americana Marjorie Shaevitz. Daca raspunzi afirmativ la mai mult de patru intrebari inseamna ca esti o superfemeie.

  • Esti o mama perfecta?
  • Esti o sotie – model?
  • Esti o buna gospodina?
  • Esti un bucatar excelent?
  • Esti cea mai disponibila fiica?
  • Esti un angajat excelent?
  • Esti un prieten de ajutor?

Oricat de bine ar suna acest calificativ de superfemeie, de cele mai multe ori deznodamantul este…epuizarea.

Stabileste-ti prioritatile si nu te pierde in detalii. Invata sa delegi responsabilitati. Cu siguranta ca sunt mai multe sarcini pe care le poate face oricine altcineva in afara de tine. Lucreaza cu sotul tau in echipa : cresterea copiilor, gospodarirea casei sunt lucruri care se fac de catre ambii parteneri. Nu uita: esti utila doar daca esti sanatoasa! Nu-ti neglija sanatatea, nimic nu este mai presus de propria-ti stare de bine!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.