Femei versus barbati, comportamentul la cumparaturi

Unul dintre miturile care circula in mai toate comunitatile e acela care spune ca barbatii urasc moda. Nimic mai fals! Un barbat va dori intotdeauna sa arate bine, numai ca spre deosebire de multe dintre femei, nu va cauta sa urmeze trend-urile vremii, ci mai degraba se va orienta spre ceva ce ii vine bine.

femei vs barbatiStatisticile arata ca timpul petrecut de catre barbati la cumparaturi de haine este cu pana la 70% mai mic decat timpul petrecut de femei. Sociologii spun ca aceasta tendinta tine de natura barbatilor, care conform unui ceas biologic, simt nevoia de a isi termina mult mai repede sarcinile fizice neimportante. Drept dovada, cei mai multi baieti/barbati vor intra in maxim 2-3 magazine inainte de a se hotari asupra unui produs (de exemplu, camasi de firma sau butoni pentru camasa), in timp ce femeile vor dori sa viziteze toate magazinele cunoscute.

Un alt studiu desfasurat de cei de la businessinsider.com a relevat un lucru foarte interesant: barbatii nu urasc moda, insa au dificultati in a intelege stilul de facut cumparaturi al celor mai multe femei. Statistic vorbind, 70% dintre barbati considera o pierdere de timp petrecerea a mai mult de 3 ore pentru shopping, cand in acest timp multi se lauda ca nu numai si-ar putea cumpara produsele de care au nevoie, dar ar putea rezolva si o parte dintre sarcinile casnice.

Mai trebuie mentionat inca un factor: numarul magazinelor cu haine pentru femei e cu mult mai mare decat al celor cu haine pentru barbati. De exemplu, in oricare dintre mall-urile din Romania, un barbat va avea la dispozitie maxim 4 magazine din care sa isi poata cumpara camasi barbati ieftine (sau macar la preturi accesibile), pe cand o femeie va avea cel putin etaje intesate de magazine de haine la dispozitie. Nu e de mirare, asadar, ca unii isi gasesc mult mai repede haine, nu?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.