Espressor manual sau automat? Cum alegi cel mai bun espressor pentru acasa?

E bine ca mereu sa ne documentam cand vine vorba de a cumpara electrocasnice sau electronice, deoarece este cea mai sigura modalitate de a cumpara un produs de calitate, la un pret accesibil si, normal, care sa se ridice la asteptarile tale .

Cand vine vorba de espressoare nu este tocmai greu sa aflam de ce ar trebui sa luam un anumit tip, dar avem nevoie de un nivel minim de cunostinte .

Pentru inceput, sa vedem, in mare, diferentele dintre espressorul manual si cel automat.

cel mai bun espressorEspressorul manual este o varianta mai clasica, care implica un minim de efort cand facem cafeaua. Cel care prepara trebuie sa traga de un maner pentru a produce presiune, a amesteca apa fierbinte cu cafeaua macina si pentru a da drumul cafelei „finale” in ceasca.

Espressoarele automate, pe de alta parte, sunt putin mai elegante. Pentru a prepara o cafea trebuie doar sa apesi butonul „Start”, sa lasi ceasca pentru cafea, iar de aici espressorul va face toata treaba .

Simplu, nu? Acum vin intrebarile: „Dar ce sa aleg?” sau „Care este cel mai bun espressor„? Ei bine, aici trebuie sa analizam situatia in care suntem .

Espressorul manual necesita, cum spuneam, ceva efort in prepararea cafelei; totusi, acest efort nu este unul foarte mare, deci daca nu te deranjeaza si crezi ca nu este o problema atat de mare, espressorul manual este ceea ce cauti. Acest efort consta in : punerea cafelei in filtru, adaugarea laptelui, spumarea laptelui, producerea cafelei prin tragerea manerului, curatarea filtrului si aruncarea zatului .

Un alt plus este ca, conform specialistilor, acest tip de de espressor ofera cele mai aromate bauturi, iar calitatea lor este mai ridicata decat a celor automate.

Espressorul automat poate fi o optiune atunci cand, de exemplu, nu ai timp sa-ti faci cafea dimineata si te grabesti; acest espressor o face fara ca tu sa fii nevoit sa depui vreun efort. Sa nu mai vorbim de nenumaratele optiuni de a prepara o cafea le ai la dispozitie .

O alta situatie in care acest espressor te-ar putea ajuta mult este daca vrei sa-l folosesti in scop comercial. Daca, de exemplu, cafeneaua ta este foarte solicitata si barmanul tau nu poate tine pasul cu facutul cafelelor, atunci un espressor care face singur cafea ar ajuta foarte mult .

Pe langa toate astea, trebuie sa mai tinem cont si unele lucruri, cum ar fi :

Brandul espressorului – de preferat sa alegi un brand care are un nume bine cunoscut in aceasta industrie, cum ar fi Delonghi, Philips sau Saeco .

Presiunea espressorului – o cafea perfecta de tipul espresso  are nevoie de fix 9 bari. Faptul ca anumiti producatori se lauda cu presiuni de 14-15 bari este doar o gaselnita de marketing.

Capacitatea rezervorului – din nou, depinde de situatie. Intr-o cafenea, o capacitate mai mare a rezevorului este necesara, deoarece scade timpul de preparare a cafelei.

Un factor final care trebuie luat in considerare este pretul; de obicei espressoarele automate sunt mai scumpe decat cele manuale. Nu aruncati banii pe un espressor care „stie sa faca multe” daca nu aveti nevoie de acele functii . Concentrati-va doar pe strictul necesar .

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.