Educarea copilului fara televizor

Una dintre cele mai mari tentatii ale copilariei este uitatul la televizor, care s-a dovedit ca este deosebit de nesanatos pentru dezvoltarea intelectuala si emotionala a copiilor. Insa, de multe ori cedam in fata capriciilor celor mici si le permitem sa piarda ore in sir urmarind desene si emisiuni care au numeroase efecte negative asupra educatiei lor. Pe CuCopii.ro am gasit un articol util ce ne poate ajuta sa castigam lupta cu atractia copilului fata de tehnologia, astfel incat sa-i putem oferi copilului o educatie sanatoasa.

Este cat se poate de adevarat ca televizorul poate parea un real ajutor pentru parinti. Cand copiii se uita la el sunt captivati si linistiti, lucru care le permite parintilor sa-si vada de treburile lor casnice. Din acest motiv, adesea parintii se amagesc cu falsa idee ca desenele si emsiunile pentru copii nu sunt nocive si ca le pot stimula imaginatia si dezvolta vocabularul.

Copii la televizor

Ei bine, s-a dovedit stiintific ca uitatul excesiv la televizor afecteaza dezvoltarea creierului celor mici si poate determina aparitia unor severe probleme de atentie, mai ales in jurul varstei de 7 ani. Copiii care petrec numeroase ore in fata televizorului vor invata mai incet sa citeasca, nu se vor putea concentra la scoala, se vor integra mai greu in colectivitate si vor pierde abilitatea de a se bucura. Toate acestea sunt efectele reale ale uitatului la TV si pot fi prevenite luand atitudine fata de impulsul nostru de a mentine copilul ocupat cu desenele lui preferate sau de a ceda rugamintilor sale de a urmari o anumita emisiune.

Ceea ce trebuie, ca si parinti, sa avem in vedere este faptul ca televizorul izoleaza. Ii izoleaza pe cei mici de adevaratele bucurii ale copilariei. Acestia ar trebui sa afle beneficiile activitatilor productive precum gatitul, miscarea in aer liber, jocurile logice, jocurile de creatie si joaca cu alti copii. Toate acestea contribuie la educatia copilului tau si au rolul de a-l forma frumos. Creierasul celor mici trebuie stimulat prin interactiunea directa cu parintii lui, educatori, profesori, precum si cu alti copii. Numai asa copiii pot ajunge sa inteleaga pe deplin lumea inconjuratoare, sentimente frumoase precum prietenia, si puterea de a crea lucruri minunate cu propriile maini.

Asa ca, evitati sa ii lasati pe cei mici sa petreaca prea mult timp uitandu-se la televizor. Inlocuiti aceasta activitate nociva cu activitati educative, potrivite varstei lor care sa-i stimuleze intelectual, emotional si fizic. Poate, ca la inceput nu o sa fie usor, insa rezultatele nu vor inceta sa apara si numaidecat veti putea culege roadele muncii voastre. Acestea vor fi bucuria micutului, abilitatile intelectuale ridicate, deprinderile creative, capacitatea de a-si face si mentine prietenii si atitudinea pozitiva si energica fata de tot ceea ce-l inconjoara.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.