Dieta de 8 ore

Anuntata cu mare fast, Dieta de 8 ore, cartea lui David Zinczenko si Peter Moore, doi redactori ai prestigioasei  reviste americane Men's Health se anunta un best seller al anului.

dieta de 8 oreCei doi sustin in cartea ce da numele dietei ca, daca comprimi mesele zilnice intr-un interval de 8 ore, fara a va schimba obiceiurile alimentare, veti slabi pana la 4.5 kilograme in prima saptamana si pana la 10 kilograme in primele 6 saptamani ale dietei.

„Aparitia luminii artificiale a dus si la extinderea artificiala a perioadei in care mancam. Ritmurile noastre circadiene sunt dotate cu un semn „stop” natural si ne lovim de acest semn aproape in fiecare zi. Intervalul nostru extins distruge starea buna a sistemului digestiv si intervine in hormonii si enzimele care il conduc” explica cei doi in carte.

Astfel, spun autorii, mancand intre intervalale orare 9-17 sau 11-19, sistemul digestiv isi va restabili echilibrul si chiar vom slabi considerabil.

Bineinteles ca o asemenea dieta, chit ca este frumos prezentata pe toate canalele media, naste contradictii.

Daca recomandarea celor doi de a nu manca dupa ora 19 este cat se poate de corecta, faptul ca acestia afirma ca se poate consuma orice aliment, fara limita, contrazice absolut toate regulile clasice ale unei nutritii echilibrate.

Este incredibil de greu de crezut ca organismul uman are capacitatea de a arde mai multe calorii decat primeste in cazul in care acesta este asaltat de „bombe calorice”, care de regula fac parte din meniul zilnic al omului modern. Mai ales daca vorbim de persoane sedentare.

Voi ce spuneti? Ati incerca o asemenea dieta ?

Comments (1)
  1. elena 11 ianuarie 2013

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.