Diabetul o pandemie a secolului 21

Stiati ca, conform prognozelor, in urmatorii 20 de ani numarul bolnavilor de diabet se va dubla? Ca, potrivit unui sondaj, in anul 2008, 23% dintre tinerii cu varsta intre 12-19 ani aveau prediabet (stare premergatoare diabetului zaharat) ? Ca fiecare a zecea femeie prezinta rezistenta la insulina, ceea ce poate duce la infertilitate, iar pe termen lung, la diabet zaharat de tip 2 ?

Poate ca putem spune: azi nu mai exista persoana care sa nu aiba in familie sau in cercul de prieteni bolnavi de diabet. Din ce in ce mai frecvent auzim despre copii de gradinita, scolari mici care deja utilizeaza insulina. Din ce in ce mai cunoscut devine conceptul de rezistenta la insulina, care este o cauza majora a infertilitatii. Cei care „ajung” in aceasta lume sunt nevoiti sa invete multe lucruri noi: cum sa tina un regim alimentar, cum sa consume un medicament, cat si cum sa faca miscare, la ce intervale sa isi verifice nivelul de zahar sau de insulina din sange si cand sa mearga la control.

Pentru a putea recomanda suplimentele alimentare adecvate cunostintelor d-voastra care au diabet sau prezinta rezistenta la insulina, sau pentru a le putea utiliza chiar d-voastra, va prezentam cateva informatii despre afectiune si posibilitatea de a oferi ajutor.

Exista doua tipuri cunoscute de diabet zaharat. Diabetul de tip 1, care apare cel mai des la copii sau tineri si se caracterizeaza prin lipsa totala a insulinei. Pentru tratarea acestuia este nevoie de respectarea unui regim alimentar strict si de insulina. Simptomele bolii apar curand: cresterea cantitatii de urina, senzatia permanenta de sete si – in ciuda cresterii poftei de mancare – pierederea in greutate, nivelul crescut al glicemiei, prezenta zaharului in urina. Cel mai frecvent simptom este uscarea excesiva a gurii, oboseala, letargia, senzatie de foame, degradarea vederii, dureri de cap, crampe musculare nocturne, mancarimi ale pielii.

Diabetul zaharat de tip 2 apare in general la adulti sau varstnici. Etapa precedenta consta in rezistenta la insulina, atunci cand inca este secretata, dar efectul acesteia nu mai este corespunzator deoarece celulele nu o detecteaza corect. In acest caz, organismul produce din ce in ce mai multa insulina, ceea ce poate duce in final la „epuizarea” pancreasului. Diabetul de tip 2 este tratat, de cele mai multe ori, cu medicamente, desigur, alaturi de un regim alimentar strict.

Gama de produse CaliVita include numeroase produse care pot ajuta la mentinerea unui nivel normal al zaharului in sange sau pot limita fluctuatiile acestuia.

Nopalin: Orice persoana cu diabet trebuie sa acorde atentie consumului de fibre vegetale, deoarece in urma consumului acestora glicemia creste mult mai lent decat in cazul alimentelor cu un continut redus de fibre. Nopalul utilizat (cactusul para cu tepi) la prepararea produsului Nopal este deosebit de bogat in vitamine, minerale si are un continut foarte bogat de fibre vegetale.

Chromium Max: Rolul cromului este extrem de important. Factorul de toleranta la glucoza joaca un rol important in metabolismul glucidelor si glucozei, in descompunerea biochimica a zaharului. Cromul, prin stimularea efectului insulinei, influenteaza metabolismul glucidelor, proteinelor si lipidelor. Ajuta la inhibarea poftei de dulciuri ca urmare a fluctuatiilor bruste ale nivelului zaharului din sange si prin aceasta contribuie eficient si la pierderea in greutate.

MegaZinc, Chelated Zinc: citeste articolul nostru din newsletter cu privire la efectele benefice ale zincului asupra nivelului de zahar din sange !

Resveratrol PLUS: Un studiu efectuat la Universitatea din Pécs a demonstrat ca resveratrolul, care poate fi gasit in numeroase plante (in cantitatea cea mai mare in coaja de struguri) scade rezistenta la insulina in cazul diabetului de tip 2. Suplimentul alimentar Resveratrol Plus contine nu numai resveratrol, ci si antioxidanti care potenteaza efectul acestuia.

Organic Noni preparat din fructul noni poate fi, de asemenea, o completare eficienta a dietei unei persoane cu diabet. Noni contine 18 tipuri de aminoacizi, dintre care multi aminoacizi esentiali, adica aminoacizi pe care organismul nu ii poate sintetiza, dar are nevoie de acestia. Este bogat si in vitamine si minerale, care contribuie la satisfacerea necesarului zilnic al organismului; in plus, mai contine si alti compusi cu efect antioxidant care ajuta la protejarea celulelor fata de actiunea nociva a radicalilor liberi.

Sirop noni organicUnul dintre elementele componente cele mai importante ale fructului noni este macromolecula denumita proxeronina. In organism, proxeronina este metabolizata la nivelul ficatului in xeronina, care ia parte la numeroase procese fiziologice importante. Este o componenta a enzimelor, sustine eficient celulele si sprijina functionarea optima a sistemului imunitar si hormonal. Exista multi factori care pot creste necesarul de xeronina al organismului, cei mai frecventi fiind, in zilele noastre, stresul, suprasolicitarea fizica si psihica. Putem lua o anumita cantitate de proxeronina din alimentele consumate, dar noni contine proxeronina intr-o cantitate deosebit de mare.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *