Designul sinergetic, sau cum obiectele ne dau/iau sănătatea

designul sinergeticDrept corolar al simplificării, sinergia se referă la posibilitatea de a utiliza resurse/mijloace eterogene într-un mod unificat pentru a produce un rezultat coerent. Urmând direcția noilor paradigme în gândire, Designul Sinergetic aduce ca și curent o noutate: sănătatea, dincolo de confort, estică, fucnționalitate și ergonomie, utilizând mijloace care până nu de multă vreme au fost ignorate sau folosite în manipulare.

Acest mod nou de a vedea creația de design pune accent pe partea nevăzută a lucrurilor. Undele de formă, undele de culoare, proprietățile materialelor, semiotica simbolurilor și semnelor etc. sunt toate luate în calcul și utilizate în scop benefic. Știm că, tot ceea ce ne înconjoară este vibrație și este formată din energie și informație. Oamenii de știință au descoperit că nu există vid, că și acolo unde se credea că nu există nimic există energie și informație. Materia este informație și energie comprimată. Gândurile noastre sunt energie informată, cuvintele noastre sunt energie informată.

Din vechime se știa că tot ce este făcut ”cu dragoste” este minunat și este ”viu”, are ”suflet” și capătă valențe terapeutice. Astăzi s-a demonstrat cu fotografii kirlian că orice obiect care este ținut în mână un timp capătă câmp propriu precum o ființă vie. Această energie poate fi transferată de la obiect la subiectul cu care intră în contact. De asemenea și informațiile se transferă. Cercetătorii ruși (Vladimir Poponin), japonezi (Masaru Emoto), americani (Brian Green, Bruce Lipton, Andrew Newberg) și foarte mulți alții au adus în vedere faptul că nu suntem separați, că absolut tot ce ne înconjoară ne influențează și influențăm absolut tot ce ne înconjoară.

Omul emite radiație fotonică prin ceea ce se numește aură, prin centrii energetici (chakre), din cap, palme trunchi, picioare. Tot prin acești centri se absoarbe radiație luminoasă din Univers (cosmică), de la Pământ (telurică), de la viul din preajmă (oameni, plante, animale). Lumina știm că se descompune în ROGVAIV, ceea ce numim curcubeu ( R- roșu, O- oranj, G- galben, V- verde, A- albastru, I- indigo, V- violet). Fiecare palier este ”hrănit” și rezonează cu anumite frecvențe ale culorilor: R- anus, organe genitale externe, zona coccigiană; O- organe genitale interne, zona sacrată, organele interne din acea regiune – rinichi, vezică, etc.; G- zona lombară,  organe interne din acea regiune – stomac, ficat, splină, pancreas, etc.; V- zona toracală, organele aferente – plămâni, inimă etc.; A- zona cervicală, organele – laringe, faringe, cavitatea bucală, glanda tiroidă, etc., I- cap, ochi, urechi, creerul vechi, hipotalamus, glanda pituitară; V- cap, creerul nou, glanda pineală. Culoarea, ca și forma imprimeului pe o bluză, de exemplu, aduc un aport de bine (sau nu) asupra purtătorului. Formele ordonate, circulare, solare (mandale) structurează apa din vase, țesuturi și organe (vezi Mesajul din apă).

Având în vedere interconecarea noastră la absolut tot ce ne înconjoară tot ce emitem noi contribuie la ceea ce vom deveni. Noi emitem unde electromagnetice atunci când gândim, dar și când avem emoții. Emoțiile – emisiile din zona inimii au o putere de 5.000 de ori mai mare decât cele cerebrale. Sentimentele de ură, nemulțumire, mânie, frustrare, frică, precum și cele de bucurie, pace, mulțumire sunt eliberate în Univers și nu se pierd. În timp, acestea se întorc asupra  noastră după legile cosmice ale rezonanței.

Obiectele făcute cu responsabilitate, cu dragoste, facute cu pasiune și bucurie nu doar că transferă starea, încărcătura asupra celui care intră în contact cu obiectul, dar îl ajută să depășească, la nevoie anumite stări și perioade conflictuale.

Având în vedere adresabilitatea directă asupra omului, a viului, acest tip de design nu poate fi unul serial, ci personalizat.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.