Descopera istoria superbului oras Valletta din Malta

O vacanta este bine sa fie relaxanta, dar si instructiva, mai ales ca cei mici absorb informatiile ca un burete atunci cand vin “impachetate” altfel decat o lectie plictisitoare.

Catedrala Valletta din Malta

Daca esti in vacanta in Malta, te invit sa-ti iei familie de brat si sa descoperiti istoria si bogatiile superbului oras Valletta cu ajutorul unui tur audio, care te va purta pe strazile negustorilor sa simti atmosfera unica a orasului, si iti va arata monumentele faimoase precum palatul si fortul Saint Elmo. Pe nici un kilometru patrat, aici gasesti cele mai multe palate, biserici si muzee din Malta. Toata aceasta aglomerare de bogatii culturale a facut ca Valletta sa fie inclusa in patrimoniul UNESCO in anul 1980. Orasul este o bijuterie a stilului baroc, si unul dintre cele mai moderne orase construite de Cavalerii de Malta.

Turul incepe de la intrarea prin Portile Mari ale orasului si se termina la Turnul care anunta prin dangat de clopot starea de asediu. Poti inchiria un ghid audio de la Muzeul de arheologie sau poti descarca online unul, de pe www.ugide.com.

Puneti-va castile si porniti la drum insotiti de ghidul nevazut, care va va povesti despre fiecare cladire importanta pe langa care treceti.

Dupa o asemena infuzie de informatii si frumusete, opriti-va la  un restaurant si degustati bunatatile malteze. Cei mici nu vor putea rezista deserturilor cu miere si nuca, foarte dulci si aromate, aele caror retete sunt mostenite de secole de la arabi.

Un alt oras care trebuie neaparat vizitat cu ghidul nostru invizibil este Mdina, fosta capitala a insulei. La fel de incarcata de istorie, orasul tacut, cum i se mai spune, pare incremenit in timp; plimbandute pe strazile inguste, pietruite, ci sentimentul ca nu s-a schimbat nicmic de pe vremea arabilor. Nu rata Catedrala St Paul, pe a carei podea sunt incastrate pietre funerare din marmura ce apartin familiilor aristicrate malteze, cu fresce superbe, ce descriu naufragiul Sfantului Pavel in Malta. Ghidul pentru vizitarea Mdinei poate fi procurat de la Vilhena Palace, de langa poarta principala a orasului vechi.

Oferta sejur Malta

Hotel Soreda 4 * ( confort 3*) – de la 450 euro/ all inclusive/ persoana/ sejur transport cu avionul, transfer aeroport- hotel si retur, asistenta turistica. Malta Travel, www.malta.ro si www.excursiimalta.ro tel. 021/318.59.93

De Catalina Alberti

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.