Dealurile multicolore din Yunnan – China, un peisaj de vis

Provincia Chineaza Yunnan se afla in sudul Chinei, la sud-vest de Kunming, in apropiere de granita cu Vietnam. Aici exista o regiune ce pare a scoasa din povestile copilariei, se afla un loc cum putini si-ar putea imagina ca exista. Privind fotografiile, ai impresia ca privesti panza unui pictor pasionat de colorile tari, si cu toate aceastea nici localnicii si nici oficialii de la Beijing, nu par a fi prea impresionati de mirificele culori, zona nu a fost inclusa in nici unul din circuitele turistice cunoscute, iar localnicii traiesc simplu, la fel ca bunicii lor….

Aceste culori vii, ce se combina pentru a te impresiona acopera cateva dealuri, a caror altitudine nu depaseste 800 de metri. Sunt doua cauze ce determina aceste culori vii si variate, prima ar fi prezenta in sol a unei concentratii mari de minereuri feroase care, datorita oxidarii au colorat dealurile cu neobisnuita culoare rosie, apoi restul culorilor sunt date de parcelele de pamant cultivate cu o diversitate de plante, fiecare adaugand propria culoare vie suprarealista.

dealuri multicolore
dealuri colorate in china

peisaj in culori mirifice
dealuri din povesti
peisaj superb in culori deosebite

peisaj magnific culori deosebite

campii cu flori colorate

Locul pare, in acelasi timp, desprins din povestile lui Tolkkien. Una dintre cele mai frumoase si mai indragite imagini este aceea in care taranii chinezi pleaca in zorii zilei, in carute trase de magari, catre parcelele pe care fiecare a cultivat altceva, in functie de preferinta fiecaruia… Suna banal atunci cand spui ca un deal este acoperit de culturi de cartofi, de rapita, de porumb, orz sau legume. Dar atunci cand privesti totul ca un intreg, imaginea se aseamana cu un vis dintre cele mai frumoase…

panorama deosebita china

imagini cu dealuri din china

tabou suprarealist in culori vii

taran chinez pe camp

cea mai frumoasa priveliste

cel mai frumos sat

cel mai frumos apus de soare

Taranii chinezi din provincia Yunnan sunt obisnuiti cu aceasta panorama, nu li se pare nimic deosebit, dar ei spun ca cel mai pesaj il poti vedea la apus. Soarele rosiatic, imbraca norii in culori sangerii si impreuna imbraca dealurile multicolore in culorile celui mai mare pictor: Dumnezeu. Localnicii spun ca doar pe inserat se poate vedea cele mai frumoase culori lasate de Dumnezeu pe aceste dealuri.

cel mai frumos deal

deal cu flori

Noi suntem obisnuiti cu pluguri si carute trase de cai sau boi, dar doar in aceasta zona veti putea vedea o vaca inhamata alaturi de un cal la acelasi jug, sau un magar alaturi de un taur. Si asta nu din saracie, ci pentru ca intelepciunea populara a taranilor chinezi spun, ca fiind animale cu temperamente foarte diferite, combinandule, atunci cand un animal este indaratnic, celalalt ii impune ritmul sau invers, si se pare ca strategiia lor functioneaza ….

tarani chinezi la arat

la arat cu plugul cu cai

cea mai frumoasa panorama

camp rosu verde

camp cu forme geometrice

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.