De ce avem nevoie de otet?

Oriunde veti merge in lume, veti gasi otet fabricat din orez alb, negru sau rosu, din miere, cartofi, nuci, fructe de padure, curmale, etc. Dar cel mai utilizat este otetul preparat din malt brun, din cidru, din struguri, din mere si din cereale.

Aroma principala a otetului, atunci cand il gustam, este aceea de a fi acru. Aceasta puternica aroma este data de concentratia mare de acid acetic, care se formeaza atunci cand bacteriile digera lichidele fermentate. in general, otetul este folosit in bucatarie, dar el are si multiple intrebuintari in diversele probleme cu care ne confruntam zilnic.

Iata de ce este bine, sa avem totetot timpul o sticluta cu otet la indemana:

  • lupta impotriva bacteriilor
  • este un bun dezinfectant al ranilor si zgarieturilor
  • printr-o cura cu otet, insectele pot fi distruse
  • ajuta la inlaturarea matretii
  • amelioreaza mancarimile scalpului
  • calmeaza tulburarile gastrice
  • este un bland racoritor
  • inlatura neplacerile produse de arsurile solare
  • amelioreaza inflamatiile care determina pruritul in zona arsa de soare
  • lupta impotriva fungiilor si bacteriilor care se localizeaza in canalul otic
  • inlatura mirosurile neplacute ale hainelor
  • amelioreaza mancarimile produse de urticarie
  • calmeaza intepaturile de insecte
  • reimprospateaza aerul in incaparile unde se fumeaza foarte mult
  • utilizat in gospodarie la stersul geamurilor si a oglinzilor
  • utilizat de bijutieri pt a da un luciu aparte la finalizarea bijuteriilor
  • ofera o tratare eficienta in cazul celor care sufera de piciorul atletului
  • este un remediu casnic utilizat cu incredere pentru durerile de gat
  • este unul dintre cele mai raspandite remedii casnice pentru durerile de cap
  • utilizat pentru prepararea diverselor bauturi
  • utilizat de gospodine in bucatarie, ca adaos la diverse mancaruri, salate, la prepararea unor dressinguri, etc.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *