De ce au nevoie copii de tablete? Cand ii cumparam prima tableta?

Cu ajutorul unei tablete pentru copii, cei mici isi pot dezvolta foarte bine anumite abilitati. De asemenea tableta ajuta copilul sa-si dezvolte o buna imaginatie . In ciuda tuturor reactilor negative, tabletele pot avea un potential educativ urias. O tableta poate fi extrem de usor transformata intr-un instrument de inavatare pentru cei mici. Este bine cunoscut faptul ca majoritatea copiilor se adapateaza extrem de usor si rapid cu noile tehnologii si astfel acestia devin practic “cei mai buni prieteni“.

Este bine ca parintii sa stie ca o tableta nu poate inlocui sub nici o forma mijloacele traditionale de asminilare tablete pentru copiideoarece nu este sanatos pentru dezvoltarea lor sa petreaca prea mult in fata tabletei. Cu toate acestea o tableta ofera posibilitatea celor mici de a-si expune creativitatea si imaginatia. Pe langa celebrele carti si tabletele ajuta foarte mult copii in dezvoltarea vocabularului. Acest lucru se intampla bineinteles daca sunt folosite doar in scopuri educative.

De asemenea, cu ajutorul unei tablete, copii se pot relaxa, datorita multitudini de jocuri care exista pe aceste tablete. In prezent exista o gama extrem de diversificata de tablete pentru copii. Acestea se remarca prin functiile lor, cu alte cuvinte sunt mult diferite fata de tabletele destinate adultilor si se adapteaza perfect pe gusturile si nevoile celor mici. Parintii sunt sfatuiti sa le achizitioneze celor mici doar tablete aferente varstei lor. Nu este indicat ca un copil sa aiba acces la o tableta cu o varietate de functii destinata unui adult. Specialisti recomanda ca parintii sa supravegheze activitatea celor mici pe aceste dispozitive.

De asemenea este recomandat si limitarea timpului petrecut pe o tableta, exista softuri care pot controla timpul petrecut pe tableta, majoritatea tabletelor pentru copii vin cu astfel de soft dedicat preinstalat. Asadar un copil de aproximativ 4 – 5 ani  este recomandat sa nu petreaca mai mult de 30 de minunte pe o tableta. In schimb daca cel mic are o varsta cuprinsa intre 6 -7 ani este recomandat ca acesta sa petreaca aproximativ o ora pe zi, jucandu-se sau facand alte activitati pe tableta. Este bine ca parintii sa stie ca odata cu cresterea copilului se poate mari timpul petrecut in fata unei tablete, desigur totul desfasurandu-se dupa un program bine pus la punct.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.