Curcan la cuptor de sarbatori

Curcan la cuptorDe revelion, ar trebui uitati de carnea de porc: puteti sa gatiti o friptura de curcan. Carnea acestuia este slaba si satioasa, dar se poate usca daca nu este preparata corect.

Alegeti o pasare potrivita sau un piept si doua pulpe. Dupa decongelare, spalati carnea , stergeti-o cu un prosop si parliti-o la flacara aragazului. Pieptul va fi mai fraged daca il impanati cu cubulete de bacon. Presarati la exteriorul si interiorul pasarii, sare, piper si cimbru (sau rozmarin si salvie).

Faceti un amestec din ulei, putina sare si coniac sau whisky si ungeti pasarea cu o pensula. Puneti-o intr-o tava si adaugati ulei si apa. Acoperiti totul cu o folie groasa de staniol, bine prinsa de marginile tavii. Astfel, carnea va ramane frageda. Incalziti cuptorul in prealabil si lasati tava la foc potrivit doua ore si jumatate sau chiar trei ore. Daca vreti, puteti ridica folia pentru a mai unge friptura cu marinata din coniac. Cand este aproape gata, indepartati staniolul si mai lasati 20-30 de minute la rumenit. Pofta buna!

Aceasta este cea mai simpla si sanatoasa reteta pentru masa de Revelion. intre timp va puteti face restul pregatirilor, fara ca, curcanul sa va dea prea multa bataie de cap.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *