Curatenia in bucatarie e o joaca

Pe bune, cine s-ar fi gandit ca tot ce tine de curatenia bucatariei se poate face in doi timpi si trei miscari daca stii de ce sa te apuci si in ce ordine. Secretul consta in prioritizarea sarcinilor si in crearea unei rutine care sa te ajute sa economisesti timp, realizand insa in acelasi timp si o curatenie cat mai eficienta. Deci…sa trecem la treaba.

1. Blaturi, rafturi si alte alea

Daca bucataria ta arata dupa gatit ca dupa razboi este important sa te apuci mai intai de blatul pe care ai lucrat si de rafturile aferente pe care le-ai „rasfoit” in cautarea ingredientelor potrivite. Da la o parte chestiile care nu tin de bucatarie cum ar fi corespondenta, facturile, orarele etc (da, unii le mai tin si prin bucatarie) si dupa ce le-ai pus la loc sigur, scoate la inaintare cosul de gunoi.
Arunca toate pungile goale de condimente, toate cutiile prin care bate vantul si fii sigura ca nu ai mai lasat nici macar o pungulita aruncata de aiurea. Pune resturile alimentare separat de ambalaje si in masura posibilului colecteaza tipurile de deseuri in mod selectiv, daca vrei sa contribui la conservarea naturii.
Pune apoi toate electrocasnicele pe la locurile lor si apoi foloseste o laveta curata si o solutie buna de curatare pentru a face luna tot ce inseamna blat sau raft.

2. Razia din frigider

Adu-ti cosul de gunoi mai aproape de frigider si goleste-l de tot ce nu-si mai are locul „la rece”. Resturile de la cina de acum doua seri, conservele expirate sau altele asemenea au nevoie sa zboare iar ultimul drum il vor face acum. Daca ai mai mult timp, scoate rafturile si sertarele pentru a le spala rapid, daca nu…alta data.

3. Nu si cuptorul de data asta

Daca nu ai timp, cuptorul aragazului nu e o prioritate, doar nu o sa vina sanepidul sau soacra in vizita. Ai grija doar sa speli in jurul ochiurilor de la aragaz pentru a nu lasa grasimea sau resturile alimentare scurse accidental sa se intareasca.

4. Chiuveta

Nu mai spala si clati fiecare vas separat. Pune-le la inmuiat in chiuveta plina cu apa si detergent, freaca-le bine si apoi da-le deoparte. Odata ce ai terminat goleste chiuveta, curat-o bine si pune din nou vasele in ea. Da drumul la apa rece si clateste fiecare farfurie in parte. Timpul de lucru se va injumatati si…culmea, vasele vor fi mai curate ca niciodata.

 5. Ultimul mop

Dupa ce ai facut toate cele de mai sus, mai ramane doar sa mai dai cu matura si cu un mop pe jos pentru a strange toate resturile ce au cazut accidental. Vei lasa bucataria aratand impecabil in mai putin de jumatate de ora dupa ce te-ai apucat de treaba. Acesta este cea mai buna metoda pentru a face curat, economisind totodata o gramada de timp.

Care sunt cele mai bune produsele pentru curatenie?

Produse de curatat BIO pentru bucatarie

Se pare ca am uitat ceva, am uitat sa ne cumparam produse pentru curatenie, ca fara ele nu prea putem sa facem o curatanie buna in bucatarie.

Ce sa aleg produse de curatenie clasice sau unele bio? Cele clasice parca sunt mai ieftine si fac economie in buget, dar parca nu as vrea sa aduc prin bucatarie prea multe substante chimice, mai ales ca acestea pot ajunge foarte usor in contact cu hrana. Asa ca m-as orienta spre un produs de curatat care nu ne face rau daca ajunge pe alimente, poate ca un produs ce are doar ingrediente naturale ar fi cel mai potrivit. Eu m-am orientat catre Natural Kitchen Cleaner, un produs bio ce poate fi gasit in reteaua de distribuitori Calivita.

Comments (1)
  1. Carmen 14 iulie 2014

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *