Cupa menstruala Pro si contra

Ca tot ceea ce a fost creat de om, nici cupa menstruala nu este perfecta si  are si  cateva dezavantaje. Pentru a ne putea face o idee cat mai buna despre aceste cupe menstruale ar trebui sa trecem in revista toate avantajele si dezavantajele, si apoi vei putea lua o decizie in cunostinta de cauza.

         Avantajele cupei menstruale:

  • Este rentabila economic, economisiti banii platiti pe tampoane si absorbante, in cateva luni va puteti recupera investiata
  • Este confortabila total in timpul utilizarii.
  • Perioada
    • indelungata de utilizare. Pana la 10 ani.
  • Excelenta pentru femeile ce au activitati sportive si turistice.
  • Protejezi natura, o femeie consuma 10.000 de tampoane pe parcursul vietii  (aprox. 600 kg de deseuri ne-reciclabile).

Pe piata exista mai multe modele de cupe menstruale, dar spre deosebire de marea majoritate, cupa menstrula Yuuki, are un inel situat în interiorul cupei pentru a preveni scurgerile din timpul manipularii.

cupa menstruala

Dezavantaje

Fiind un produs ce a fost introdus destul de tarziu pe piata romaneasca, este foarte putin cunoscut si exista anumite prejudecati nefondate legate de aceasta.

La inceput este nevoie de un timp de acomodare, astfel incat fiecare femeie sa capete indemanarea de a introduce si scoate cupa cat mai confortabil.

Cupa menstruala YuukiLa un procent mic de femei poate fi destul de incomoda utilizarea cupei. Pentru acestea a fost creata o cupa menstruala Soft.

Cupa menstuala nu poate fi folosita in perioada postpartum.

Cupa menstruala Yuuki o gasiti aici de cumparat.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *