Cum se fac jucariile LEGO

Piesele Lego de toate soiurile constituie un sistem universal . În ciuda variație în proiectarea și scopul de piese individuale de-a lungul anilor , fiecare rămâne compatibil într-un fel cu piese existente. Cărămizile Lego din 1958 încă sunt compatible cu cele fabricate astazi, iar seturile de Lego pentru copii mici sunt compatibile cu cele realizate pentru adolescenți. Șase bucăți de cărămizi 2×4 pot fi combinate în mii de modori.

Fiecare piesă Lego trebuie să fie fabricata cu o anumita precizie. Când două piese sunt angajate acestea trebuie să se potrivească bine, dar să fie ușor de demontat. Mașinile care fac cărămizi Lego au tolerante la fel de mici, chiar si de 2 micrometri .

cum se face lego

Conceptul si dezvoltarea are loc la sediul principal din Billund, unde compania are aproximativ 120 de designeri . Compania mai are birouri de proiectare mai mici în Marea Britanie, Spania, Germania si Japonia, care au sarcina de dezvoltare a unor produse specifice acestor piețe. Perioada medie de dezvoltare a  unui nou produs este de 12 luni, si consta in trei etape.

Prima etapă are rolul de a identifica tendințele și evoluția pieței, designeri intrand in contact direct cu piața, merg in magazinele unde se vand jucării lego si discuta cu copiii.

A doua etapă consta in proiectarea și dezvoltarea produsului pe baza rezultatelor obtinute din prima etapă. Proiectele sunt apoi realizate folosind o mașină stereolitografie in-house. Acestea sunt prezentate intregii echipe de proiect pentru analize si concluzii, apoi sunt testate si de catre părinți și copii pentru „validare”. Modele pot fi modificate în conformitate cu rezultatele date de grupurile focus.

Un program de computer ( Designer LEGO Digital ) este disponibil pentru consumatori astfel incat acestia sa isi poata crea propriile lor modele digitale, un instrument similar este disponibil pentru browser-ul Chrome.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.