Cum să-ţi faci dintr-o cutie de lapte praf buhaiul pentru Pluguşor

Bucureşti, 1 decembrie 2013 : CREATIVE ARTS, împreună cu Creart organizează duminică, 1 decembrie a.c., de la ora 11:00 la sediul creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti (Bucureşti, Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, sect. 1) atelierul de instrumente muzicale cu Sașa-Liviu Stoianovici.

Ne pregătim deja instrumentele pentru Sărbătorile de iarnă şi îi invităm pe cei mici să-şi confecţioneze propriul buhai dintr-o cutie de … lapte praf.

Într-o lume în care totul se poate cumpăra încurajăm copiii să descopere bucuria de a-şi crea propriile jucării şi instrumente învăţându-i să recicleze şi le stimulăm creativitatea dând o nouă utilitate lucrurilor care îi înconjoară.

 Vom povesti despre instrumentele tradiționale de la noi, dar și din alte părți ale lumii – cobză, fluiere, tilincă, buhai, drâmbă, gong –şi fiecare copil va pleca acasa cu propriul instrument.

Atelierul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani şi are ca scop dezvoltarea percepției auditive a copilului, cât și familiarizarea acestuia cu instrumentele muzicale. Punem un accent puternic pe îmbogațirea abilităților de comunicare a participanților.

plugusor buhai

Despre Sașa-Liviu Stoianovici: Saşa este artist vizual și interpret la cobză, baglama saz, diverse instrumente electronice. A avut expoziții și concerte atât în România, cât și în Germania, Olanda, Ungaria, Danemarca.  De-a lungul vremii, a fost profesor de pictură, cercetător de teren, organizator de concerte, colaborator al Teatrului Național din Timișoara, al Muzeului Țăranului Român. Interesat de folclor, antropologie, educație non-formală, patrimoniu, meșteșuguri tradiționale.

Despre CREATIVE ARTS: este un centru de cultivare a creativităţii, creat în scopul descoperirii şi dezvoltării potenţialului creativ care se află în fiecare dintre noi, fie că suntem copii sau adulţi. CREATIVE ARTS realizează o gama largă de ateliere, pentru toate vârstele, folosind tehnici mixte pentru promovarea artei sub toate formele ei. Astfel, pasionaţii de arte frumoase vor putea studia, sub coordonarea specialiştilor, noţiuni teoretice şi practice de: pictură şi mozaic, croitorie, design textil, artă foto şi retouching fotografie de modă, ceramică şi modelaj, design interior, reciclare creativă, creaţie de bijuterii şi alte accesorii, muzică,  actorie/improvizaţie  şi stand-up comedy.

Despre creart: creart Centrul de Creație, Artă și Tradiție este un serviciu public aflat în subordinea Primăriei Municipiului București, fiind succesorul Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare, întemeiat în 1957. creart are misiunea de a răspunde nevoilor culturale comunitare prin oferirea de produse și servicii culturale diverse: festivaluri naționale și internaționale, concursuri, expoziții, târguri, seminarii, concursuri de educație civică, ateliere de creație cultural-artistică. Activitatea instituției gravitează în jurul promovării și punerii în valoare a turismului cultural de interes local, a meșteșugurilor, obiceiurilor, tradițiilor populare și a valorilor culturale românești dar și în jurul stimulării creativității în toate genurile culturale: literatură, muzică, artă populară, plastică, foto și cinematografică.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.