Cum sa evitati sindromul mortii subite in patut

Copiii mici trebuie supravegheati la inceput, in primele zile, de catre unul dintre parinti, pana cand micutul se obisnuieste cu un anumit program de somn. Totusi, pericolul mortii subite nu trece pana cand micutul nu face un an; este evident ca nu puteti sta nopti intregi la capataiul copilului dumneavoastra pentru a vedea cum respira, daca respira cum trebuie, daca incepe sa planga, daca ii este foame, sete, etc.

In acest caz, puteti sa luati un sistem de monitorizare a celui mic si veti sti in permanenta ce face copilul; chiar si zgomotele cele mai mici sunt percepute de catre acest aparat, iar in momentul in care nu se mai aude nimic, vi se da alarma astfel incat sa fiti pe faza si sa mergeti de indata in camera copilului, pentru a vedea ce se intampla.

In afara de instalarea unui sistem de monitorizare a celui mic, va sugeram sa urmati cele mai simple reguli care pot fi luate in calcul de catre un proaspat parinte.

evitati sindromul mortii subite in patut

In primul rand, trebuie sa aveti grija ca micutul sa doarma suficient. Daca bebelusul nu doarme cat trebuie, nu se va dezvolta in mod corect, creierul sau nu va functiona cum trebuie si acesta nu se va dezvolta bine nici fizic. Iar ca sa doarma bine, trebuie sa ii cumparati un patut suficient de mare si totusi destul de mic, pentru a nu ii da posibilitatea sa se rostogoleasca in pat dupa cum pofteste.

Un alt sfat este sa scoateti absolut toate jucariile de plus cu care micutul se poate juca in timpul zilei, pentru ca in timpul noptii, poate intra cu nasul in ele si respiratia i se poate bloca. Apoi, trebuie sa stiti ca patuturile cu grilaje trebuie sa aiba un mecanism de blocare a grilelor respective, pentru ca acestea sa nu cada peste manutele sau piciorusele copiilor. In patut, copiii trebuie infasati si nu trebuie sa aiba manutele libere, pentru ca si le pot duce la nas sau gura, si pot bloca astfel caile respiratorii. Bebelusii trebuie sa doarma pe spate, si numai dupa un an de zile, pe burta.

Daca micutii incearca sa se intoarca, lasati-i sa stea pe burta numai cat timp sunt sub supravegherea dumneavoastra. De asemenea, chiar daca in timpul zilei, bebelusii stau neinfasati, pentru noapte, este cel mai bine sa ii infasati pentru a ii impiedica sa se intoarca pe burta sau sa isi foloseasca mainile intr-un mod periculos.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.