Cum putem dezvolta cooperarea la copii

Copilul este un receptor, el invata foarte mult prin imitatie, din ceea ce vede in jurul sau. Copilul trebuie sa invete ca pe parcursul vietii trebuie sa  rezolve toate problemele care apar, sa nu ramana cu frustrari sau cu idei neintelese deoarece acestea ii vor influenta foarte mult vata de adult. Dezvoltarea copilului este foarte importanta, iar modul in care noi ca parinti, ca mentori sau ca educatori ne purtam il influenteaza in mod direct.

Asadar, cu totii trebuie sa stim si sa tinem cont de faptul ca micutii nostri sunt receptivi, intr-o mai mica sau mai mare masura. De multe ori vor sa stie ce urmeaza sa se intampla si au nevoie sa stie la ce sa se astepte. Cand inteleg care este cursul lucrurilor, coopereaza cel mai bine. Situatiile noi, de la care nu stiu la ce sa se astepte, aduc cu ele si impotrivirea. Cand copiii se asteapta sa fie iubiti, asa se si simt. Ei au nevoie de rutina, repetitie si ritm, nu de schimbari bruste. La gradinita si cresa Busy Bees Academy, copiii sunt educati prin metode pozitive, se pune foarte mult accent pe dezvoltarea lor si pe introducerea treptata de lucruri noi, pe parcurs.

Colaborarea si cooperarea intre copii

Cum ajutam copilul sa-si depaseasca starile negative?

In momentul in care este suparat sau trist, copilul isi manifesta emotiile intr-un mod de multe ori neplacut pentru cei din jur. El trebuie invatat sa isi schimbe starile cand este mic, apoi sa comunice motivele supararii sale, cand creste.

Cantecul ii va abate pe copiii de toate varstele de la supararea pe care o au si ii va face sa se simta iubiti si ajutati. Copiilor le place foarte mult sa le cantati si apoi sa cante cu voi, cand se fac mai mari. Este mai bine sa le cantati ceva decat sa le puneti muzica, pentru ca acest lucru face mai profunda legatura dintre copil si parintele sau. Cantecul are mai putina gravitate si greutate decat au cuvintele. Il ajuta pe copil sa-si indrepte atentia de la un lucru care nu-I face placere la altul care il multumeste.

Sa ii coplesim cu responsabilitati sau sa ii lasam pe copii sa isi traiasca din plin copilaria?

Majoritatea parintilor considera ca trebuie sa-si invete copiii sa munceasca mult si sa fie responsabili. Asa cum am mentionat la inceputul articolului, copiii invata sa fie responsabili avand parinti responsabili. Ei invata sa munceasca vazand ca parintii lor muncesc. In principal, cand sunt mici, copiii invata totul prin imitatie; ei fac ce vad ca fac si parintii. Avand aceasta convingere, parintii pot avea incredere sa isi urmeze propriile instincte, sa le creeze copiilor o copilarie fericita si vesela. Nu este nevoie sa ii incarcam cu responsabilitati prea mari inainte de adolescenta.

Comments (1)
  1. jocuri bebelusi 2 august 2014

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.