Cum este un JOB bun?

Am să-ți spun o poveste legată de construcția podului Golden Gate din SUA. Podul leagă două comunități: San Francisco și Marin County, care l-au și finanțat. Sub pod erau alte două ”comunități”. Cei care aveau un loc de muncă și cei care așteptau să moară cineva pentru a obține un job. Așteptarea nu a fost lungă pentru că în prima fază a proiectului nu existau sisteme de siguranță, iar oamenii cădeau de pe pod și mureau.

Pe ultima fază a proiectului s-a folosit o plasă care a costat 100.000 de dolari (foarte mult la data aceea) care a salvat multe vieți. Însă partea interesantă a fost aceea că atunci când oamenii s-au simțit în siguranță, productivitatea a crescut cu 25%. Acest procent a amortizat din plin cheltuielile cu plasa de protecție, ca să nu mai vorbim de zecile de vieți salvate.

Povestea podului golden gate

Atât comunitatea San Francisco cât și comunitatea Marin County au obținut ceea ce-și doreau: în 1937 podul a fost inaugurat. Acest pod servește unui scop extraordinar și totul a fost obținut cu cheltuieli foarte mici, pentru proiectanții s-au gândit și la siguranța muncitorilor, aceștia din urmă obținând exact ceea ce-și doreau: o slujbă bună, sigură și bine plătită. Mult timp m-am gândit la asta și am adoptat-o ca filosofie de viață, ea materializându-se într-o carte: O Cale mai Bună.

Deși progresul tehnologic face ca piața muncii să se schimbe continuu, toții oamenii, atunci când se gândesc la un job, se gândesc la aceste trei aspecte: să fie un job plăcut, sigur și bine plătit. Din păcate, puțini oameni găsesc job-uri care să se potrivească acestor criterii, puțini oameni reușesc să construiască o ”Poartă de Aur” (Golden Gate) între ei și visurile lor, prin intermediul planului profesional. De aceea, cartea ”O Cale mai Bună” oferă o alternativă plăcută, sigură și bine plătită. 🙂 Însă nu este ușoară. Este simplă, dar nu ușoară.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.