Copiii sunt importanți! Mămicile vor să fie bine informate, să știe totul despre bolile la copii

 

Uneori, boala la un copil poate însemna renunțarea la un loc de muncă pentru mamă. În ultimii ani tot mai mulți copii au fost bolnavi de la naștere, ori s-au îmbolnăvit după ceva timp. Asta reprezintă întotdeauna o foarte mare suferință în sufletul părinților, care îl iubesc enorm pe copil. Părinții vor să știe ce anume a îmbolnăvit copilul, ce a cauzat boala, dacă are un defect transmis genetic, dacă au apărut anumite probleme de sănătate la copil după complicațiile de la naștere, dacă moștenește anumite boli care se transmit genetic, sau dacă au contribuit alți factori la deteriorarea stării lui de sănătate.

Cel mai trist este pentru un părinte atunci când nu știe motivele care au creat probleme de sănătate copilului. Faptul că micuțul este bolnav este un șoc pentru ei, părinții se tem de ceea ce s-ar putea întâmpla mai rău.

În România au fost multe cazuri de copii care s-au îmbolnăvit în spitale, din cauza infecțiilor. Asta îi îngrijorează pe părinți, ei nu mai au încredere în sistemul de sănătate. Și totuși, nu putem generaliza. Potrivit sondajelor INSCOP, 83% dintre români apreciază ca fiind rea situația sistemului de sănătate. De asemenea 78,3% dintre români consideră că situația sistemului educațional este rea.

Citește aici mai multe știri medicale despre statistici, sondaje, studii medicale ale cercetătorilor în domeniul sănătății, despre boli și tratamente, tehnologie în medicină, despre medicamente inovatoare, aparatură medicală de ultimă generație, tratamente inovatoare pentru cancer, deciziile autorităților în domeniul sănătății publice și altele. Aici poți primi sfaturi de la medici în privința unor tratamente pentru ameliorarea simptomelor unor boli și afecțiuni.

Cel mai frumos copil din lume

Nu există suferință mai mare pentru părinți decât să aibă copilul bolnav. Faptul că acesta are probleme de sănătate îi afectează continuu pe părinți, aceștia nu știu cum să facă să îi ajute, apelează la medici, sunt dispuși să plătească sume mari de bani pentru tratamentele cele mai bune.

Unii părinți renunță chiar la locul de muncă pentru a-și îngriji copilul. Acest lucru reduce bugetul financiar al familiei. De dragul copilului, mama de exemplu este dispusă să fie mereu alături de el, să-l susțină necondiționat pe timpul în care acesta urmează tratamentul medical.

Cea mai mare problemă pe care o au părinții este că le este foarte dificil să accepte realitatea. În opinia lor, faptul că au un copil bolnav este greu de acceptat. Ei sunt într-o etapă de negare, de furie, de depresie. Ei își pun diverse întrebări, au gânduri contradictorii, își spun că acest lucru nu poate fi adevărat, se întreabă de ce li s-a întâmplat lor, se gândesc la diferite modalități prin care să ofere cele mai bune tratamente pentru copilul lor, au uneori dubii cu privire la anumite remedii, etc.

Ce fac părinții care au un copil cu deficiențe din naștere, care țin de organismul lui, de dezvoltare? În primul rând ei acceptă cu greu acest fapt, dar totuși se împacă în cele din urmă cu această idee. Ei sunt totuși dezamăgiți de ceea ce li s-a întâmplat și este normal să se simtă așa. Ajung uneori în stări de depresie, se învinuiesc și consideră că ceva au greșit, că sunt singurii responsabili pentru asta. Este greu să consolezi astfel de părinți, suferința lor poate fi mare, iar rana poate nu se închide niciodată în sufletul lor. La acești părinți pot să apară diferite sentimente și stări negative, ei au frustrări, sunt uneori furioși, alteori se simt neputincioși.

Părinții caută mereu soluții la problema lor. Spre exemplu părinții care au un copil bolnav de autism sunt dispuși să încerce diferite terapii prin care să ajute copilul să nu mai aibă probleme de comportament.

Terapia prin joc este recomandată pentru astfel de copii pentru a-și construi aptitudinile fizice și sociale. Și totuși, copiii cu autism au tendința de a se juca altfel, ei stau mai mult singuri și obișnuiesc să joace un anume joc, care le place și pe care îl joacă în continuu fără un scop anume. Specialiștii spun despre ei că rămân adesea blocați și sunt incapabili să-și dezvolte abilitățile.

Tetrapia prin muzică este de asemenea indicată pentru copiii cu autism pentru că are beneficii pentru aceștia. Prin muzică, copii devin mai receptivi, mai flexibili, mai comunicativi, mai atenți. Specialiștii recomandă terapia prin muzică pentru că poate îmbunătăți abilitățile de comunicare la astfel de copii. Un terapeut de muzică poate ajuta copiii să-și crească abilitățile sociale. Beneficiile terapiei prin muzică la copii sunt mari, aceasta este recomandată să se facă timp de câteva luni pe an.

Părinții sunt încântați de astfel de terapii, dar caută și alte modalități și terapii noi prin care să le ofere copiilor șansa de a-și dezvolta abilitățile fizice și comportamentale. Părinții care folosesc terapii de acest fel au spus că ele sunt eficiente și pot crește semnificativ performanțele și calitatea vieții copiilor lor.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.