Copiii si animalele de companie

copiii si animalele de companieConfidenti, complici, prieteni… copiii se ataseaza foarte repede de animalele de companie, acestia devin rapid cei mai buni prieteni ai copilului. Pisici, catei, papagali, hamsteri, copiii sunt atrasi ca un magnet de animalute. Animalele de companie au o multime de efecte benefice asupra copiilor. Iata care sunt acestea.

Copilul se simte util

Avand sarcina de a se ocupa de animalutul sau de companie copilul se simte util. Stie ca animalul este dependent de ingrijirea sa si astfel se simte valorizat.

Animalul de companie linisteste copilul

Animalul de companie ii face mult bine copilului declansand o emotie stimulanta. Animalul este prietenul copilului. Cu el, comunicarea este usoara si naturala, ceea ce confera un sentiment de liniste copilului.

Rolul psihologic al animelelor de companie

Copilul ii impartaseste animalului de companie „problemele” sale, dorintele, revoltele sale. Astfel, animalul joaca un rol psihologic important facilitand exteriorizarea sentimentelor. In plus, acesta devine rapid un pilon important in viata copilului: este intotdeauna prezent cand are nevoie de el, il consoleaza in momentele de tristete, nu isi judeca, nu isi condamna micutul stapan.

Cu ajutorul animalului de companie, copilul descopera viata

Viata unui animal fiind relativ scurta ii permite copilului sa descopere mai rapid marile etape: nasterea, sexualitatea, imbatranirea si moartea. Invata o multime lucruri despre educatie: nazbatiile facute de animalul de companie il fac pe copil sa inteleaga de ce sunt pedepsite nazbatiile sale.

Invata notiunea de responsabilitate

Datorita animalului de companie, copilul intelege notiunea de responsabilitate. Inainte de varsta de 12 ani, un copil nu poate fi responsabil in totalitate de ingrijirea unui animal. Poate sa indeplineasca anumite sarcini in functie de varsta sa: sa-l perie, sa-i schimbe apa, sa-l plimbe.

Copiii care cresc in preajma unui animal de companie sunt mai avantajati: acestea contribuie la dezvoltarea psihologica a copiilor, la educarea lor, conferind in acelasi timp si beneficii de sanatate.

Urmareste o discutie intre mamici despre bebelusi si animalele de companie

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.