Consumul de steroizi anabolizanti ne impiedica sa avem copii?

Consumul de steroizi anabolizanti este binecunoscut de multi dintre noi datorita efectelor considerabile pe care le au in cresterea masei musculare si a performantelor sportive. Totodata, stim ca steroizii anabolizanti vin si cu efecte secundare, iar infertilitatea se numara printre aceste efecte.

In continuare ma voi referi la consumul de steroizi anabolizanti de catre barbati, ce au scopul de a creste masa musculara. Multe dintre noi avem soti care consuma astfel de substante si e bine sa stim daca acestea ne afecteaza in vreun fel viata de cuplu si mai ales daca joaca un rol in lupta pentru a avea un copil.

Multi cred ca folosind steroizi, automat nu mai poti face copii. Acest lucru este partial adevarat. Ce vreau sa spun este ca abuzand de steroizi, da, in cele din urma se ajunge la infertilitate. Dar daca se consuma steroizi in doze moderate, atunci efectele secundare nu vor aparea.

Pot ramane insarcinata daca sotul meu urmeaza un ciclu de steroizi?

In general, da, poti ramane insarcinata chiar daca sotul consuma steroizi. Doar ca si steroizii sunt destul de diversificati si sunt anumite produse care stopeaza propria productie de testosteron si diminueaza calitatea spermei. Doua dintre aceste produse care diminueaza sansa de a ramane insarcinata sunt Nandrolone Decanoate si Winstrol. Daca sotul foloseste unul din aceste doua produse scad sansele de a ramane insarcinata, insa nu in totalitate. Dezbatand acest subiect si in alte comunitati si anturaje majoritatea femeilor au ramas insarcinate chiar daca sotii lor foloseau acesti steroizi anabolizanti.

Trebuie sa luati in considerare faptul ca steroizii sunt de fapt substante pe baza de testosteron si desi multe persoane cred eronat ca aceste produse duc la impotenta si la infertilitate, in cele mai multe cazuri este exact opusul.

Este afectata fertilitatea barbatilor dupa ce inceteaza sa foloseasca steroizi?

Atata timp cat barbatii folosesc steroizi, propria productie de testosteron este oprita, fiindca intra in corp testosteron din steroizi si organismul considera ca nu mai este necesar sa produca testosteron. Problema apare dupa incetarea administrarii steroizilor. Corpul a stat o perioada indelungata fara a mai produce testosteron propriu, lucru ce duce la o scadere a libidoului, stari de anxietate, de oboseala si duce chiar la pierderea masei musculare acumulate pe perioada ciclului. Pentru a preveni aceste efecte secundare se urmeaza o asa numita Terapie Post Ciclu, bazata pe o serie de substante precum Clomiphene, Pregnyl si Tamoxifene, ce ajuta la reluarea propriei productii de testosteron.

Asadar, urmand o terapie post ciclu dupa o cura de steroizi, propria productie de testosteron este activata iar fertilitatea si libidoul nu vor fi afectate in nici un fel.

Totusi, sunt cazuri in care steroizii pot duce la infertilitate. Acest lucru se intampla cand dozele administrate sunt mult prea mari si pe perioade prea lungi de timp. Luand steroizi luna de luna timp de ani de zile fara pauze si fara terapii de recuperare, este foarte posibil sa apara si infertilitatea ca efect secundar.

steroizii anabolizanti injectabili

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.