Chihlimbarul si durerile de dinti ale bebelusului

Poate unii dintre noi am considerat ca aceasta „piatra semipretioasa” are doar rol pur estetic, dar am citit un articol in care se spune ca chihlimbarul este foarte benefic pentru bebelusi si ar ajuta ca acestia sa doarma mai bine si chiar i-ar ajuta in durerile de dinti.
Numele amber este de origine araba „al anbar” si se traduce auriu (culoarea dominanta). Chihlimbarul este format din rasina pinilor „Pinus Succinifera” ce sa „maturat” timp de milioane de ani, facand parte din categoria selecta de pietre semipretioase organice. Majoritatea pietrelor de chihlimbar sunt aurii, galbene și oranj, dar in functie de insertiile organice mai pot fi vazute si culori rosiatice, maro, negru, bleu si verde.


O piatra de chihlimbar poate sa ajute un bebelus sa fie mai calm si sa doarma mai bine, ajutandu-l foarte mult in special atunci cand ii cresc dintisorii.

bratara chihlimbarAtunci cand dintisorii bebelusului cresc si incep sa erupa, celulele inflamate de la nivelul gingiei retin lichide care creaza durere. Se considera ca chihlimbarul poate reduce aceste tensiuni permitand copilului sa nu mai aiba acele dureri mari si astfel sa doarma mai bine. In plus se pare ca chihlimbarul stimuleaza asimilarea calciului de dintisorul ce creste iar gingia se inflameaza mai putin. Deoarece chihlimbarul elibereaza acid succinic care poate fi absorbit de organism, pentru ca aceasta sa aiba efect piatra de chihlimbar trebuie purtat direct pe piele.

Pentru a evita pericolul ca copilul sa inghita piatra de chihlimbar este indicat sa ii puneti o bijuterie ce contine pietre de chihlimbar, poate fi un colier, o bratara sau chiar o jucarie. Daca este o bijuterie mai delicata nu este recomandat sa lasati copilul nesupravegheat sa se joace cu aceasta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.