Chiar si bebe poate avea preferinte muzicale

Formarea nervilor auditivi ai nou nascutului este aproape completa de la inceputul vietii sale. Sunetele bruste si puternice ii captiveaza atentia, il pot peria, il pot face sa clipeasca sau sa tresara, iar sunetele fine si joase il relaxeaza si ii plac.

Muzica influenteaza pozitiv psihologia copilului. Prefera sunete armonice si melodice, sunete care il multumesc si il relaxeaza. Prefera notele inalte, se linisteste mai bine auzind vocea mamei sale decat vocea mai adanca a tatalui sau.

Studiile arata ca este in stare sa deosebeasca, chiar din prima luna a vietii sale, vocea unei persoane iubite, in special a mamei sale, din moment ce vocea ei ii este familiara inca din perioada sarcinii, fata de vocea unui tert. Deoarece nu are capacitatea de a se concentra la mai multe activitati deodata, un sunet care de obicei il stimuleaza si il multumeste poate sa i se para indiferent cand este preocupat de altceva.

Functionarea corecta a auzului copilului influenteaza si viitoarea sa capacitate de a vorbi. Este necesara examinarea medicala pentru prevenirea si evitarea problemelor de surditate sau de greutate la auz, care de obicei se datoreaza factorilor ereditari, altor anomalii pe durata sarcinii, sau infectiilor.

Vorbiti cu copilul despre voi, adresati-va lui cu numele sau, atfel va invata incetul cu incetul sa isi deosebeasca si sa isi recunoasca numele, iar discutia voastra va capata caracter personal. Asa se va intari legatura bebelusului cu dumneavoastra, veti descoperi in fiecare zi noile sale capacitati si nu se va opri din a va uimi cu reusitele sale!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.