Cea mai importanta calatorie

„Cea mai preţioasă călătorie este aceea către sufletul nostru, călătorie pe care o facem în singurătate.” Mircea Eliade

Cuvinte simple dar foarte adevarate, noi uitam cine suntem si astfel renuntam la ceea ce suntem,  si la adevarata noastra putere.

Daca ai sti cat de mare este puterea si maretia ce este in sufletul tau, te-ai cutremura.

Scufandandu-ne in viata pamanteasca ne acoperim cu tot felul de ganduri, credinte, emotii, cuvinte si materie incat ajungem sa le confundam cu sufletul nostru.

Calatoria catre noi insine presupune sa dam la o parte ca niste frunze de varza tot ceea ce nu suntem noi, pana ajungem la estenta noastra, la acel „EU SUNT”.

Sunt multe cai ce duc la sufletul nostru, dar exista si una mai scurta ce ne poate ajuta sa-l intrevedem pentru o perioada.

Cum faci asta?

Cauti un loc linistit in care poti sa stai confortabil, inchizi ochii si-ti pui in mod continuu intrebarea: „Cine sunt eu?”

Cand primesti un raspuns, iti imaginezi ca dai la o parte ceea ce reprezinta acel raspuns si vezi ce este in spate cu intrebarea „Cine sunt eu dincolo de … …. ?” , continui acest proces intrebandu-te mereu „Cine sunt eu?”.

Cand vei ajunge la esenta vei avea o stare emotionala extraordinara si o perceptie interesanta despre tine si viata, nu-ti spun cum e pentru ca e calatoria ta.

Din aceasta stare poti sa privesti problemele din viata ta, fricile, nemultumirile, supararile, frustrarile si le vei vedea ca fiind lipsite de importanta.

Succes! 

PS: Te rog aa-mi scrii intr-un comentariu ce trairi ai avut!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.