Ce alegem intre „leacuri babesti” si medicamente?

Astazi, conceptului de autoingrijire si prevenire i se acorda din ce in ce mai multa importanta. Remediile casnice costa mai putin si va pot face sa va simtiti mai bine. Deseori, acestea pot vindeca o afectiune in fazele incipiente si, astfel, va pot scuti de o vizita la doctor. Folosirea lor va usura  si munca Sistemului Sanitar, care este din ce in ce mai solicitat.

La sfarsitul anilor 1950, gama de medicamente puternice a inceput sa se extinda. Dupa primele antibiotice care aparusera inaintea si in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, au inceput sa fie dezvoltate si comercializate un numar din ce in ce mai mare de tranchilizante, antidepresive, calmante, hormoni, etc. Unele dintre acestea, in special medicamentele pentru afectiunile cardiace, astm bronsic si cancer, nu au avut ca rezultat doar prelungirea sperantei de viata, ci au imbunatatit si calitatea vietii.

leacuri babestiIn zilele noastre, medicii sunt mai ocupati si mai putin disponibili. Pe langa aceasta, ei au nevoie de timpul si spatiul necesar pentru a-i ingriji pe cei care sufera de boli cronice. Problemele minore pot fi deseori tratate fara a mai fi nevoie de o vizita la doctor. Desi, ar trebui, bineinteles, ca intotdeauna sa mergi la doctor atunci cand esti ingrijorat in legatura cu sanatatea ta, multe probleme pot fi tratate acasa, deseori folosind ingrediente care deja sunt in sertarele bucatariei. Si nu uita de farmacistul tau: farmacistii stiu foarte multe despre tratarea problemelor minore si te pot ajuta sa fii sigur ca folosesti remediul cel mai potrivit pentru situatia ta particulara.

Un remediu casnic, cunoscut ca „leac babesc„, inseamna cam orice puteti folosi acasa fara a fi nevoie de o reteta medicala. Probabil ca deja aveti majoritatea ingredientelor in sertarele din bucatarie. Bineinteles ca un remediu care nu face nici un rau s-ar putea sa faca bine, in special atunci cand este administrat de cineva care are o atingere blanda, vindecatoare si caruia ii pasa de pacient.

Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au apelat la lucrurile pe care le gaseau in jurul lor pentru a putea rezolva anumite problemele de sanatate, fie ca a fost vorba de plante, namoluri, de saruri, sau diverse alimente. In functie de forma radacinilor sau a frunzelor lor, se credea ca unele plante au puteri magice. Prin observatie stiintifica, s-a reusit  pana la urma identificarea componentelor active din aceste plante miraculoase. Acest lucru a fost de maxima importanta deoarece unele substante  care sunt perfect sigure pentru uz extern pot deveni mortale daca sunt consumate. Acest lucru este valabil astazi. Trebuie luat in calcul faptul ca plantele si „leacurile babesti„, asemenea medicamentelor, pot contine compusi foarte puternici si daca ceva este „natural” asta nu inseamna ca intotdeauna acel ceva este si „sigur„.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.