Cateva sfaturi pentru viitorii tatici

Toti prietenii si toate rudele au atentia indreptata spre viitoarea mama, iar tu, ca viitor tatic, esti lasat deoparte cu problemele tale. Nu iti cauta refugiu in munca, vorbeste-i partenerei despre viata, despre ceea ce simti, despre cum vezi tu viata peste noua luni, cand se va intampla „minunea”.

Esti, incontestabil, feriviitori taticicit si mandru ca vei deveni tatic, dar poate ca esti ingrijorat si de responsabilitatea care apasa pe umerii tai. N-ai de ce! O sa vezi ca si tu poti fi un tatic bun. „Meseria de tatic„, la fel ca si cea de mama, nu se invata, vine pur si simplu de la sine, pe masura ce se dezvolta instinctele parentale.

Incearca sa fii intelegator daca partenera ta este mai sensibila decat de obicei. Sarcina presupune o serie de lucruri noi si neobisnuite. Dar sa nu uitam ca sarcina este un lucru placut si emotionant, nu este o boala, asa ca lasa-ti partenera sa isi faca ritualurile zilnice, asa cum si le facea de obicei, nu o menaja excesiv. Uneori, chiar daca esti ocupat, nu trebuie sa uiti ca partenera ta are nevoie de mai multa atentie si de mai mult sprijin decat de obicei.

Fii un gentelman si ajuta-ti partenera la treburile casei. Daca poti, insoteste-o atunci cand are programare la medicul ginecolog (te asigur ca nimic nu e mai emotionant ca atunci cand vezi ca acel „punct” este de fapt mostenitorul tau). Participa de asemenea, impreuna cu partenera la cursurile prenatale; sunt deosebit de utile si va ajuta mult si in relatia de cuplu.

Comments (1)
  1. TimeZ 19 februarie 2013

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.