Cat de importante sunt vaccinarile la copii mici

este importanta vacinarea pentru copiiAm citit recent pe acest blog un articol al unei mamici in care isi exprima parerea cum ca vaccinarea obligatorie la copii este cea mai mare exagerare.Nu stiu care sunt cauzele in urma carora a ajuns la concluzia aceasta si nu caut sa o conving ca greseste.

Scriu acest articol doar pentru a aduce un plus de informatii mamicilor care nu au acces la unele informatii. Nu este vorba doar de calea de transmitere a bolilor impotriva carora se face vaccinarea, pur si simplu este vorba ca prin aceste vaccinari obligatorii s-au eradicat, in tara noastra, boli fatale cum ar fi difteria, tetanosul, febra tifoida ( tifosul).

Vaccinarile obligatorii care se fac copiilor de la nastere pana la varsta de doi ani sunt:

  • BCG – impotriva tuberculozei (Romania este pe primele locuri la aceasta boala) chiar ar vrea o mamica sa riste ca copilul ei sa vina in contact cu acest virus atit de raspandit?!
  • Antipolio ( AP) – impotriva poliomielitei ; boala care lasa sechele grave si handicapuri care duc la incapacitatea de a merge.
  • Engerix – impotriva hepatitei , dragi mamici chiar credeti ca hepatita nu este o boala atit de grava? Ei bine aceasta maladie odata dobandita si netratata corespunzator poate duce la ciroza hepatica sau la neoplasm ( cancer) hepatic.
  • Difterotetaniopertusis( DTP) – impotriva difteriei, tetanosului si a febrei tifoide ( tifosului) boli fatale inca.

Credeti oare ca marele savant Luis Pasteur a muncit chiar in zadar zeci de ani pentru a inventa vaccinarea?

In secolul in care se cauta sa se faca vaccin impotriva unor maladii cum ar fi cancerul si HIV ( SIDA) inca mai sunt mamici care refuza dreptul propriilor copii sa fie protejati impotriva unor boli foarte grave.

In concluzie dragi mamici inainte de a lua o hotarare definitiva in a va vaccina sau nu copilul cautati cat mai multe informatii despre boala si despre vaccinul respectiv. Intrebati medicul , stringeti cat mai multe informatii, gandtiva si la consecintele la care il supuneti pe copil daca nu il vaccinati impotriva unei sau anumitor boli grave.

Cel mai important este ca micutul dumneavoastra nu isi va mai aduce aminte cand va creste de mica trauma a  vaccinari insa va va multumi ca ati ales sa il protejati impotriva unor maladii si nu l-ati condamnat la o suferinta inutila.

Fiecare dintre noi am fost vaccinati in copilarie si pentru asta trebuie sa le multumim parintilor nostrii asa ca ganditiva bine inainte de a refuza acest drept coliilor vostrii.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.