Cat de important este sa ma joc cu tati?

Sunt un duet ideal ei doi, tata si copilul. Cand se joaca, dau mamei oportunitatea sa se odihneasca, sa se bucure de relatia lor stransa, sa-l priveasca plina de mandrie pe partenerul ei in rolul de tata. In plus, astfel se cunosc unul pe altul si cladesc bazele relatiei lor.

Cand copilul e nou-nascut, una dintre activitatile cele mai distractive pe care poate sa le ofere tata, este sa il tina in brate, atat in casa, cat si afara, astfel incat copilul sa poata vedea in jurul sau.

TATI: fiti ghidul bebelusului dumneavoastra in aceasta lume minunata care se intinde in jurul sau! Privelistea dinauntrul sigurantei si a caldurii oferite de bratele dumneavoastra este unica. Daruiti fiicei dumneavoastra primul ei dans. Aceasta este senzatia oferita de miscarile dumneavoastra ritmice in timp ce va plimbati, iar bataile inimii dumneavoastra reprezinta cea mai buna muzica pentru urechile ei.

Exista dovezi certe ce demonstreaza importanta jocului cu tatal si a grijii acestuia in dezvoltarea copilului. Conform cercetarilor, cand un copil din primul an al vietii sale se bucura des si de jocurile cu tata, capata o capacitate de concentrare mai ampla, insuseste mai rapid unele dexteritati, devine mai activ. S-a descoperit, de asemenea, ca un astfel de copil, pe masura ce creste, are o mai mare incredere in sine, este mai sociabil si mai popular, gaseste mai rapid solutii la problemele pe care le intampina si are o mai buna performanta la scoala.

S-a observat ca tatal se joaca cu copilul intr-un mod diferit de mama. jocurile sale sunt mai indraznete, mai „salbatice” dupa parerea mamei. Tatal spiridus se joaca provocand copilul si curiozitatea acestuia. Foloseste mai mult trupul sau decat jucariile sau alte obiecte. Este mai activ si nu cedeaza usor, oferind copilului ajutor imediat ce acesta se simte nesigur, asa cum face adesea mama. Il indeamna sa gaseasca singur o solutie si astfel il invata sa faca fata noilor situatii.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.