Castelele de pe Valea Loarei, Franta

Valea Loarei este situată între localitătile Sully-sur-Loire si Saint-Florent-le-Vieil, masurand aproximativ 280 de Km in lungime, cu o suprafata de 800 de kilometri patrati. Cunoscută si sub numele de „grădina Frantei” sau „tărâm de basm al castelelor” este o regiune a superlativelor, unde se concentrează cele mai multe castele din Europa. Singulară ca ambiantă,  cu un peisaj mirific, străbătută de ape limpezi, tărâm al artei si al istoriei, leagan al limbii franceze, presărat cu nenumărate castele si monumente, atrage turistii din lumea întreagă.

Valea Loarei a fost populata de la mijlocul paleoliticului. Ea a beneficiat de-a lungul istoriei de popularitate, datorita familiei regale franceze, care au lăsat o moştenire minunată , formata din castele,grădini şi parcuri.Frumusetea peisajelor verzi si naturale a determinat UNESCO sa desemneaze o porţiune mare a râului Loire şi monumentele sale sa fie puse in  patrimoniului mondial al lumii.

Castelul BloisSunt multe locuri de vizitat si lucruri de facut in Loire dar si in regiune Centrala,pe care daca le-ati experimentat si veti pleca din Franta va veti dori sa dati timpul inapoi.Este locul perfect pentru o vacanta in Franta.

Termenul de Valea Loarei folosit corect inseamna o unitate de masurare a raurilor de circa 1000km,si aceasta este lungimea raului de la sursa sa in izvoarele de apa Mont Gerbier de Jonc din sudul Cevennes. Un castel pe nume Chenonceau este cel mai vizitat si fotografiat castel de pe Valea Loarei in Franta,mai este denumit si ”Castelul Doamnelor”. Castelul Chenonceau este plin cu mobila de colectie din Timpul Renasterii secolele 16 si 17.Bucatariile sunt mici dar foarte bine organizate.Capela cea mica a fost distrusa in 1944 dar a fost reparata in 1945 la finalul celui de-al doilea razboi mondial.Noapte totul este iluminat.

Castelul ChambordCastelul Chambord este cel mai faimos de pe Valea Loarei,fiind cel mai rafinat si plin de extravaganta. Are peste 400 de camere, 365 locuri de incendiu si 84 de scari. In Castel gasim camera lui Francois I si a lui Ludovic al XIV-lea plus o camera dedicata numai cu jucarii regale. Faimoasa scara in dubla forma de spirala se zice ca l-ar fii influentat pe Leonardo da Vinci care era oaspetele lui Francois I.Afara castelul este plin de arhitectura si terase,nici Francois I cand i construia castelul nu vroia si a pus intrebarea urmatoare muncitorilor ”De ce asa multe detalii” .Puteti inchiria biciclete sau barci ca sa va plimbati prin imprejurimi.

Castelul Blois este cel mai pretios monument din timpul renasterii in Franta,el fiin impanzit de imagini ale evolutiei Franceze in arhitectura in secolul 17.O istorie regala de la Louis XII,care a construit cea mai veche parte din castel,i-ar mai apoi Francois I a adaugat scara circulara.In castel s-au pus piesele vechii de mobilier care ii confera splendoare impreuna cu podeaua care este din bucati mici patrate de gresie in diverse culori.Castelul dispune de propriul sistem de iluminare,ce o sa va incante cu diferite jocuri de lumina.

Daca Valea Loarei este cunoscuta ca si gradina Frantei atunci castelul Villandry ar trebui sa se numeasca gradina Valei Loar. Castelul si gradinile pe care le vedem si in ziua de azi combina flora cu vegetatia.Villandy incearca din greu sa cheme si copii in gradina lor.In gradina sunt amenajate ateliere de lucru pentru copii si parintii,si labirintul care este un loc mirific pentru familie pentru a se relaxa si juca.

Castelul Azay-le RideauOdihnindu-se pe o insula in raul Indre, Castelul Azay-le Rideau este cel mai frumos si cel mai vizitat de pe Valea Loarei. A fost construita in timpul domniei lui Francois I in stil renascentist de Gilles Berthelot, pe locul castelului de acum a existat candva un mic castel fortificat.Fatada sa si turnurile sunt reflectate in stilul apei ,care face apa sa para ca sta pe loc.Turnuletele mici suspendate deasupra aperi sunt ale unei femei ce a inspirat designul Castelului.Interiorul Castelului este plin de rafinament.Este o priveliste de vis din castel spre gradina.

 

 

 

Sursa: http://www.a-castle-for-rent.com/loire-valley/

http://www.experienceloire.com/

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.